جشن های پرشکوه هفتادمین سالروز اسقلال اسرائیل، امروز (پنجشنبه) با شکوه بسیار در سراسر کشور برگزار شد و در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.
آئین رسمی، از شامگاه روز گذشته در صحن بزرگ کنار آرامگاه بنیامین زئب هرتسل پایه گذار کشور اسرائیل در اورشلیم برگزار گردید و امروز مراسم باشکوهی در مقر ریاست جمهوری برپا شد و امشب با اعطای جوایز سالیانه ملی اسرائیل به آنانی که در رشته های مختلف خدمات ذیقیمتی به وطن خویش کرده اند به اوج می رسد.
در ساعات پیش از ظهر امروز یک نمایش پرشکوه هوایی با شرکت شماری از هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل، در کنار شماری از هواپیماهای کمپانی های بزرگ مسافربری و هواپیماهای شخصی در آسمان اسرائیل به پرواز در آمدند و از شمال تا جنوب کشور را طی کردند.
پیشتر از طریق رسانه های همگانی به اهالی کشور اطلاع داده شده بود که این نمایش هوازی دقیقا در چه ساعت و دقیقه ای به آسمان مکان سکونت آنان می رسد.
امروز در اسرائیل تعطیل عمومی است و بسیاری از مردم به گردشگاه های سراسر کشور رفته و یا در کنار دریا استراحت و شنا می کنند. برای آن که این گروه از هموطنان بی بهره نمانند، در ساعات پیش از ظهر امروز سه گروه از چتربازان کشور با شیوه ای بسیار هیجان انگیز در سواحل شمال و مرکز و جنوب اسرائیل فرود آمدند و با شور و هیچان بسیار مورد استقبال قرار گرفتند.
مراسم سالیانه اعطای نشان افتخار به سربازانی که در طول خدمت وظیفه سال گذشته خود، خوب درخشیده اند، در مقر ریاست جمهوری برگزار شد. هر سال به دوازده سرباز برجسته کشور نشان افتخار داده می شود. عدد دوازده، نشان دوازده قبیله ای است که فرزندان حضرت یعقوب برپا کرده بودند و در واقع دوازده ستون اِنسجام ملت یهود محسوب می شود.
برگزاری رژه نظامی در سالرزو استقلال، اکنون چند دهه است که در اسرائیل مَنسوخ شده و به جای آن یک رشته برنامه های مردمی اجرا می شود که هدف از آن ها آشنا کردن مردم با نهادهای دفاعی کشور است.
شماری از پایگاه های هوایی و قرارگاه های نیروی زمینی و زرهی کشور امروز به روی شهروندان باز بود و از آنان، و به ویژه کودکان و نوجوانان پذیرایی می شد و نوجوانان حتی اجازه داشتند در صندلی خلبان بنشینند و عکس بگیرند.
همچنین همه موزه های کشور باز بود و علاقمندان می توانستند به رایگان از آن ها دیدن کنند.
اوج جشن ها، مراسم اعطای جوایز سالیانه ملی اسرائیل است. این جوایز هر سال به آنانی اعطا می شود که برجسته ترین خدمات را نسبت به کشور خود در زمینه های مختلف انجام داده اند. این جوایز در رشته های فرهنگی، علمی، تکنولوژی، موسیقی و غیره اعطا می شود و یکی از افتخارات بزرگ آنانی است که به دریافت بزرگترین جایزه کشوری نائل می گردند.
یکی دیگر از مراسم مردمی هفتادمین سالروز استقلال اسرائیل، سرودخوانی در مقر ریاست جمهوری، در میان گلها و درختان است. صدها نفر از علاقمندان به این باغ دعوت شده بودد تا در کنار مقام رئیس جمهوری، پرزیدنت روبی ریولین به خواندن سرودهای ملی و ترانه های قدیمی و خاطره انگیز بپردازند. این مراسم به طور مستقیم از بسیاری از شبکه های رادیویی و تلویزیونی اسرائیل پخش شد تا آنانی نیز که در مقر ریاست جمهوری حضور نداشتند، بتوانند در این سرودخوانی شرکت داشته باشند.
آئین هفتادمین سال استقلال دوباره اسرائیل، هفتاد ساعت ادامه خواهد داشت و فردا (جمعه) نیز در شهرها و آبادی های کشور دنبال خواهد شد. در روز مقدس شنبه، در کنیساها دعای ویژه شکرگزاری خوانده می شود و آئین ها شامگاه همان روز پایان می گیرد.
سران ده ها کشور جهان با فرستادن پیام های ویژه برای رئیس جمهوری و نخست وزیر اسرائیل، هفتادمین سالگرد استقلال دوباره را شادباش گفتند.
گرمترین شادباش با امضای پرزیدنت دونالد ترامپ فرستاده شد که در آن از جمله نوشت: ایالات متحده دوست بهتری از اسرائیل ندارد. او نوشت: با بی صبری منتظر روزی هستم که سفارت آمریکا در اسرائیل، به اورشلیم انتقال یابد.
پرزیدنت ترامپ در پیامی که خطاب به نخست وزیر اسرائیل، در خساب توییتری خود انتشار داد، از جمله نوشت: «آقای نتانیاهو من بهترین شادباش های خود را نثار ملت ایران و شخص شما می کنم و بدانید که ایالات متحده در این منطقه، دوست بهتری از اسرائیل ندارد»
بلافاصله پس از دریافت این پیام، نخست وزیر اسرائیل نیز متقابلا پیامی خطاب به پرزیدنت ترامپ انتشار داد، و در آن از جمله نوشت: «ما یکبار دیگر از تصمیم جنابعالی در مورد انتقال سفارتخانه به اورشلیم سپاسگزاری می کنیم. ملت اسرائیل نسبت به دوستی مستحکم و نیرومندی که بین ایالات متحده و کشورشان برقرار است، سپاسگزار هستند و آن را قدر می نهند.»
نخست وزیر اسرائیل در پایان این پیام کوتاه خود نوشت: «سپاس از تو، آمریکا!».