آتشکده زرتشتیان پارسی با قدمت ۲۵۰۰سال، در شمال ترکیه کشف شد

روزنامه‌ی انگلیسی زبان “دیلی صباح” ترکیه، در گزارشی نوشته که  باستان‌شناسان در کاوش‌های خود در منطقه  “اولوز هیوک” موفق به کشف جاده‌ی تاریخی و یک تالار چند ستون و آتشکد‌ه‌ای پارسی با قدمت ۲۵۰۰ سال پیش شده  است  که وجود این اتشکده نشان می دهد دین زرتشتی ، که یکی از قدیمی‌ترین ادیان موجود در جهان و خاستگاه آن در ایران در آناتولی هم وجود داشته است.

اولوز هویوک” در روستای قویونجک در استان آماسیای ترکیه در شمال این کشور و بر فراز ساحل دریای سیاه قرار گرفته است.

پرفسور شوکت دونمز، یکی از باستان‌شناسان دانشگاه استانبول و کسی که سرپرستی تیم حفاری را به عهده دارد، گفت که  توانسته اند بعد از ۴ سال جاده تاریخی که به یک آتشکده می‌رسد را کشف کنند که در این آتشکده و یک تالار با ستون‌ها “منتسب به دوره هخامنشی”، هویدا شده است .

وی افزود: در مورد جاده کشف شده از منظر طراحی و ساخت باید گفت که پارس‌ها این سازه را که شامل  تالار یا کاخ چند ستون است و در فاصله کمی تا آتشکده واقع شده، به عنوان یک چارپارخانه و پستخانه  به خدمت گرفته بوده‌اند.

این باستان شناس گفت:  معتقد است که ایرانیان مکان‌های خاصی را برای راه‌اندازی مقرهای پست تعیین کرده بودند؛ جایی که اسب‌های تازه نفس در انتظار بودند و پیک‌ها از آنجا اخبار مهم را به سراسر امپراطوری منتقل می‌کردند. او تالار ستونی کشف شده را یکی از این اداره‌ها،مقرهای پست می‌داند.

مَزدَیَسنا ملقب به دین زرتشتی نام دین پیامبر ایرانی، اشوزرتشت اسپنتمان است.اشو زرتشت نخستین شخصی است که یکتاپرستی را به مردمان فلات ایران عرضه کرد .