سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد : از ظهر گذشته تاکنون (چهارشنبه)، ۱۳۳ تن از مبتلایان جانشان را از دست دادهاند؛ که ۱۲ تن از روز قبل بیشتر است و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹ هزار و ۹۹۶ تن رسیده است.
سیما لاری افزود: از ۲۴ساعت گذشته تاکنون ۲۵۳۱ تن دیگر به کورونا مبتلا شدند که حدود ۸۶تن از روز قبل بیشتر است و در مجموع به ۲۱۲ هزار و ۵۰۱ تن رسید.
خانم لاری افزود: ۲۸۶۹ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.
او گفت: وضعیت استان های خوزستان، کردستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، لرستان، کرمانشاه و گلستان همچنان قرمز است و آمار مرگ و میر و مبتلایان افزایش یافته است.کاهشی در میزان ابتلا و بستری بیماران نداشتهایم.
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در تایید افزایش استان های مبتلا به کورونا گفت:«۷ استان در مرحله پیک قرار دارند و پیشبینی میشود که ۲ استان دیگر به آن اضافه شوند».
علیرضا زالی، سرپرست ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز با ابراز نگرانی از افزایش بیماری در پایتخت گفت: «هنوز وضعیت تهران مطلوب نیست .تعداد بیماران مبتلا به کرونا که در ۲۴ ساعت گذشته در بخشهای عادی بیمارستانهای استان تهران بستری شده اند ۲۵۵ نفر و تعداد بیمارانی که در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری شدهاند ۷۱ نفر بوده است».
در ادامه افزایش کورونا در ایران، سعید کشمیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، خبرداد که این استان از مرحله هشدار گذشته و دارد به بحران تبدیل میشود.
سعید کشمیری افزود: «تاکنون تعداد زیادی از بوشهریها به کرونا مبتلا شدهاند که ۴۰ درصد هیچگونه علامتی ندارند، ۴۰ درصد علائم مختصر دارند و تنها ۲۰ درصد دارای علامت مهم هستند که آنها را وادار به مراجعه به بیمارستان و پزشک میکند. بنابراین باید فرض را بر این بگذاریم که همه کسانی که در طول روز در نزدیکی ما هستند ممکن است ناقل این بیماری باشند».
در گزارش دیگری نیز آمده است که بیش از یک هفته است که وضعیت در علسویه و کنگان قرمز است؛ کورونا در بین کارگران عسلویه بیداد میکند.کارگران پیمانکاری فازهای مختلف عسلویه و کنگان که غالباً در کمپهای کارگری به دور از خانوادههای خود بسر میبرند، نگرانیهای بسیار دارند؛ بابت آلوده شدن و البته انتقال آن به خانوادهها در مرخصیهای ۱۴ روزه یا ۷ روزه.
در این گزارش آمده است که پالایشگاهها و پتروشیمیهای منطقه، هر روز شاهد گسترش بیش از پیش ویروس کرونا هستند و این امر زمانی خطرناکتر میشود که مدیران این صنایع توجهی به دستورالعمل های بهداشتی ندارند و توزیع پکهای بهداشتی هم متوقف شده است.
موسی احمدی، نمایندۀ مجلس نیز گفته است: هر روز شاهد مرگ و میر در استان هستیم؛ اگر روند با همین وضعیت پیش برود، به زودی در منطقه بحران جدی خواهیم داشت؛ بهتر است در جاهایی که پروژههای فوری و حیاتی نیست، تعطیل کنند و از حضور کارگران غیرضروری در پروژهها پیشگیری شود.
دکتر مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز،نیز گفته است: «با توجه به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در فارس، نه تنها نیاز مبرم به اعمال محدودیت اجتماعی بوده، بلکه استفاده از ماسک در مکانهای عمومی از جمله ادارات، وسایل حمل و نقل عمومی شهری، مکانهای تجمعی و فروشگاههای بزرگ نیز بسیار ضروری است».
در ادامه گزارش آمده است: شهرهای آبادان، امیدیه ، اندیمشک، ماهشهر، دزفول، رامهرمز، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان، از نظر ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز و خرمشهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
دکتر محمد تمدندار، رئیس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی بیمارستان بندرعباس، نیز خبر داد : ویروس کورونا هنوز در برخی از استانها از جمله هرمزگان با شدت تمام در حال گسترش است و طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیشترین سن ابتلا به در این استان تا تاریخ سوم تیرماه، ۸۲ سال و کمترین آنها یک نوزاد ۱۱ ماهه بوده است.
خدابخش مرادینافچی، معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان نیز گفت: «از لحاظ شیوع ویروس کرونا وضعیت هیچ شهرستانی در استان سفید نیست و وضعیت شهرستانهای خرمدره و زنجان قرمز است».
وی افزود: «جامعهای که انسان سالم ندارد، نمیتواند پویایی داشته باشد».
عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با ابراز نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به کورونا پیشبینی کرد که روند صعودی ابتلا به این ویروس در شهرهای دارای وضعیت قرمز تا ۱۰ روز آینده ادامه دارد.
او افزود: «در حال حاضر بندرگز، بندرترکمن، آققلا، گنبدکاووس، گالیکش، کلاله و مراوهتپه در ردیف شهرهای با وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند و به دلیل کم توجهی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی ۴۲۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند».