سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: « در شبانه روز گذشته تاکنون، (پنجشنبه) ۱۷۴ تن از مبتلایان جان دادند، که ۱۱ تن در مقایسه با روز قبل افزایش نشان می دهد و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۷ هزار و۶ ۹۷ تن رسیده است».
سیما لاری گفت: «در ۲۴ ساعت اخیر، ۲۶۳۴ تن دیگر به کورونا مبتلا شدند که حدود ۶۳ تن از روز قبل بیشتر است و در مجموع به ۳۲۰ هزار و ۱۱۷ تن رسیده است».
خانم لاری افزود: ۴۱۵۶ تن از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند و حالشان بسیار وخیم است
او گفت: استانهای مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد، قم و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
در ادامه این خبر علیرضا سلیمی معاون سازمان نظام پزشکی ایران، نیز با اشاره به افزایش شمار بیماران بدحال مبتلا به کرونا، تأکید کرد که ظرفیت تختهای آی سی یو تکمیل شده است و تاکنون بیش از ۶هزار نفر از کادر درمان تهران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
هم چنین ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به تنوع شیوههای عزاداری در نقاط مختلف کشور، برگزاری برخی از مراسمهای ماه محرم را ممنوع اعلام کرد.
او افزود: «برخی از مراسمها ممنوع شده است و مراسمهایی چون قالیشویان، نخل گردانی، دستهجاتی که در بوشهر و خوزستان میدیدیم، مراسم تشت گذاری در اردبیل و زنجان و مراسمی از این قبیل را امسال نخواهیم داشت؛ بهترین ناظر ما در این مسئله، هیئتها خواهند بود و برای هرکدام به فراخور منطقۀ گرمسیر یا سردسیر، موارد رعایت میشود».
در ادامه این خبر امده است که دکتر علیرضا سلیمی، معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی نیز در این باره گفته است : «روزهای سختی را پشت سر میگذاریم؛ شکست دادن کورونا در چند ماه آینده و بازگشتن به زندگی عادی میسر نیست؛ تولید و دسترسی به یک واکسن خوب آن هم با تعداد میلیاردی، پیدا کردن یک داروی علاج کنندۀ کووید-۱۹ و سایر روشها، حداقل در ماههای آینده عملیاتی نخواهد بود».
رئیسی افزود: «الگوی مراجعه به بیمارستان ها تغییر کرده است؛ اکنون بیشتر در بخشهای آی سی یو متمرکز هستیم چون تختها و نیروهایی که برای شرایط عادی بودند، اکنون جوابگو نمی باشد».
وی افزود: «لحظات سختی را برای پیدا کردن و خالی کردن تخت های آی سی یو می گذرانیم .تمامی پرستاران، همکاران پیراپزشک و متخصصین، در حال خسته شدن هستند که این خستگی پیامدهای زیادی را به دنبال دارد؛ اول اینکه خستگی، ایمنی بدن را کاهش داده و حساسیت را برای محافظت شخصی پایین آورده و در نتیجه شانس بیماری در همکاران را افزایش میدهد؛ همچنین ممکن است به تدریج کارایی و کیفیت درمانی را که ارائه می دهند، تحت تاثیر قرار دهد».