آخرین آمار کورونا در ایران: «در ۲۴ ساعت اخیر۱۲۱ نفر دیگر جان باختند و ۲۴۴۵ تن مبتلا شدند»

سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد : از شبانه روز گذشته تاکنون  (سه شنبه ) ۲۴۴۵ تن دیگر به کورونا مبتلا شدند که حدود ۱۲۸ تن از روز قبل بیشتر است و در مجموع به ۲۰۹ هزار و ۹۷۰ تن  رسید.

سیما لاری گفت: از ظهر گذشته  تاکنون ، ۱۲۱ تن از مبتلایان جانشان را از دست داده‌اند؛ که ۲ تن از روز قبل بیشتر است و مجموع جان‌‌باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۸۶۳ تن رسیده است.

خانم لاری افزود: ۲۸۴۶ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

او ادعا کرد: : در استان‌های خوزستان، آذربایجان غربی و هرمزگان، موارد بستری بالاتر از بقیه استان‌ها است. در استان خوزستان با کاهش میزان فوتی مواجه ایم و در فارس،  کرمانشاه، گلستان، کرمان، بوشهر و همدان، شاهد کاهش قابل ملاحظه میزان بستری‌ها بوده ایم.

این در حالی که مهدی قلیان اول، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام کرده که در هفته‌های اخیر آمار مبتلایان به  بیش از ۴۰ درصد رسیده است».

عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز هشدار داد که امار در این استان بالا رفته و  تعداد مبتلایان به از مرز ۱۰ هزار نفر گذشته است.

محمود رضا مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز اعلام کرده که  تعداد بیماران مبتلا و بستری در استان سیر صعودی داشته و به سمت قله پیش می رود که این شرایط وضعیت خوبی را نشان نمی دهد.

او گفت: هنوز در اواسط کار هستیم و بیماری در حال اوج گرفتن است.

خبرگزاری تابناک نزدیک به محسن رضایی نیز درباره انتشار ضد و نقیض آمار توسط وزارت بهداشت نوشته است:  اگر آمار مبتلایان شناسایی شده در هر روز در کشورمان را کنار هم بچینیم، نموداری حاصل می‌آید که در آن دو قله به وضوح خودنمایی می‌کند و قله دوم جایی است که اکنون در دامنه آن قرار داریم. قله‌ای که برخی آن را موج دوم شیوع ویروس در کشورمان می‌نامند و با اتکا به آن نتیجه می‌گیرند که نیازمند اقداماتی در جهت عکس بازگشایی‌ها هستیم.

 

گزاره‌ای که مورد تایید دولت مردان و حتی رئیس جمهوری نیست .به اعتقاد روحانی،  وضعیت شیوع ویروس در کشورمان به طور کلی تغییر خاصی نداشته و تنها در برخی استان‌ها پیک شیوع دیرتر رقم خورده و موجب شده که در وضعیت قرمز قرار گیرند در حالی که برخی استان‌ها این پیک رو زودتر تجربه کرده و حالا از وضعیت قرمز خارج شده اند.

بر اساس این استدلال، استان‌هایی مانند قم و گیلان در ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس در کشورمان به پیک ابتلا رسیده و حالا از آن عبور کرده اند و استان‌هایی مانند خوزستان در این روز‌ها در پیک شیوع هستند و به همین دلیل تدابیر ویژه مانند تغییر ساعت کاری در دستور کار مسئولانی این استان‌ها قرار دارد.

اما  معاون وزیر بهداشت در این باره  می‌گوید: «اینکه گفته می‌شود ایران در حال ورود به پیک دوم است، اشتباه است، زیرا میزان تست‌های انجام شده در حال افزایش است و طبیعی است که هر چه میزان تست‌ها بیشتر شود، موارد شناسایی شده نیز افزایش خواهد داشت».

بدینسان  می‌توان نتیجه گرفت که آمار مبتلایان شناسایی نشده در ماه‌های نخست در کشورمان به مراتب بیشتر از چیزی بوده است که شناسایی و اعلام شده است.

با نیم نگاهی به نمودار مرگ و میر در ایران به نکات جالبی می رسید،  اینکه با کنار هم قرار دادن آمار مرگ و میر کرونا در هر روز هم به نموداری تقریبا مشابه نمودار قبلی می‌رسیم که دو قله واضح در آن مشهود است، با این تفاوت که ارتفاع قله دوم کمتر است. موضوعی تامل برانگیز که نشانه اوج گیری دوباره مرگ و میر کرونا در کشورمان است و استدلال‌هایی مانند افزایش ظرفیت تست برای پاسخگویی به آن کارایی ندارد.

ابهامی که رفع نشدن آن موجب خواهد شد بار دیگر اعتماد افکار عمومی به گزارش‌های مسئولان تا حدی مخدوش شود که نتیجه آن هرچه باشد، اتفاق مثبتی نیست. اتفاقی که برای پیشگیری از وقوع می‌بایست چرایی افزایش جان باختگان در این هفته‌ها موشکافی و تشریح شود و در صورت نیاز، وعده عقب نشینی از بازگشایی‌ها تا جای ممکن محقق گردد.