به موجب آخرین آماری که پیش از ظهر امروز (آدینه) انتشار یافت، شمار جان باختگان کورونا در ایران، به ۵۱۴ تن رسیده و شمار مبتلایان به ۱۱ هزار و ۳۶۴ تن افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت، دکتر کیانوش جهانپور گفت: روند مرگ مبتلایان در کشور هنوز صعودی است و همچنان ایران رکورددار آمار مرگ است. در گزارش های پیشین گفته شده بود که اکثر بیمارستان ها در ایران از حداقل تجهیزات و امکانات، برای رسیدگی به بیماران محروم هستند.
دکتر جهانپور افزود: بر اساس آخرین نتایج آزمایشها، ابتلای ۱۲۸۹ مورد جدید از ظهر گذشته تا امروز (آدینه )قطعی شده است.
وی افزود: ۳۰۳ تن در استان تهران، و ۴ تن در استان هرمزگان، بیشترین و کمترین آمار مبتلایان به کورونا را در کشور نشان می دهد.
شماری از نمایندگان مجلس حکومت، خواستار قرنطینه کل کشور شدند. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشک نیز می گوید که ویروس کرونا قبل از شناسایی در سایر نقاط کشور پخش شده و قرنطیه قم و رشت نیز مشکلی را برطرف نمیکرد.
شهابالدین بیمقدار، نماینده تبریز و عضو فراکسیون امید مجلس گفته است: «به همراه شمار زیادی از نمایندگان پیشنهاد دادیم که کشور قرنطینه کامل شود و مسافرتها کم شود. باید نگذاریم که این بیماری پخش شود.»
درز شبکه های اجتماعی در این باره نوشته شده که جمعبندی صحبتهای نمایندگان این بود که وضعیت خیلی بحرانی است و باید حتما جدیت داشته باشیم.
بی مقدار گفت : از این که رئیس جمهوری وضعیت کشور را “عادی” دانسته، ابراز شگفتی کرده است.
این نماینده اصلاحطلب افزود: «پیشنهاد مشخص ما این است که دولت به هر ایرانی ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کند و مملکت را کلا تا پنجم اسفندماه تعطیل کند البته به جزداروخانهها و جاهایی که لوازم اساسی و غذایی را تولید میکنند، سپس قرنطینه را انجام دهیم و این رقمی نیست بلکه رقم آن به طور تقریبی حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان میشود».
محمدرضا کلایی، شهردار مشهد، نیز از مردم خواست که امسال به مشهد نروند، زیرا سفر آنها میتواند “یک فاجعه انسانی به بار” بیاورد.
ارسلان زارع، استاندار گیلان نیز گفته است: «همه جای گیلان به جز منازل مردم آلوده است. درخواست می کنیم که به گیلان سفر نکنند».
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران، گفته است که برای مقابله با ویروس کورونا نیازی به وارد کردن “تجهیزات پزشکی” نیست.
او ضمن انتقاد از عملکرد شورای عالی سلامت، تأکید میکند که گسترش سریع بیماری در ایران به کمبود تجهیزات پزشکی مانند ماسک و ونتیلاتور ربطی ندارد، بلکه به خاطر آن است که این تجهیزات در کشور وجود دارد و احتکار شده و ارگانهای دولتی نیز به موقع با بیماری مقابله نکردهاند.
با شیوع گستره کورونا در ایران عدهای انتقاد کردهاند که ویروس کورونا در شرایطی به ایران سرایت کرده، که این کشور به علت تحریمهای شدید آمریکا از تهیه تجهیزات پزشکی برای مقابله با ویروس در تنگنا قرار گرفته است.
پزشکیان در توجیه کمبود تجهیزات پزشکی میگوید: «مشکل درمان نیست، مشکل پیشگیری است و در این پیشگیری ما هماهنگی لازم به آن شکلی که باید داشته باشیم را نداریم.»