سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد : از روز گذشته تاکنون (پنجشنبه) ۸۷ تن از مبتلایان جانشان را از دست دادهاند؛ که ۳۳ تن از روز قبل بیشتر است و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹ هزار و ۲۷۲ تن رسیده است.
سیما لاری، گفت: از ۲۴ ساعت گذشته تاکنون ۲۵۹۶ تن دیگر به کورونا مبتلا شدند که حدود ۱۶ تن از روز قبل بیشتر است و در مجموع به۱۹۷ هزار و ۶۴۷ تن رسید.
خانم لاری افزود : ۵ استان از جمله خوزستان، آذربایجانهای شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. این در حالی که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، هشدار داده است که شمار مبتلایان به ویروس کورونا در ۱۰ استان ایران رو به افزایش است.
ایرج حریرچی افزود: “همین استانها در دوره اسفند و فروردین مشکل چندانی نداشت و چرخش ویروس در آنها قابل توجه نبود.”
حریرچی هشدار داده که این همهگیری “تا یک سال آینده” ایران را درگیر میکند.
معاون استاندار آذربایجانشرقی نیز اعلام کرد: به دلیل افزایش آمار مبتلایان و فوتیهای ، محدودیتهای کرونایی دوباره اعمال میشود
همزمان با ثبت بالاترین شمار روزانه مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایران طی ۶۷ روز گذشته، تعداد مبتلایان جدید در افغانستان به پایینترین حد در سه روز گذشته رسید.
ایران بار دیگر به نهمین کشور دارای بیشترین میزان شیوع این بیماری بدل شد. به طوری که ۲.۳۴ درصد از افراد دچار کرونا در جهان در ایران شناسایی شدهاند.طی چهار روز گذشته شمار روزانه جانباختگان ایرانی بر اثر ابتلا از صد نفر فراتر رفته است.
ایرج حریرچی، نیز با مقایسه کشتهشدگان جنگ ایران و عراق با مرگ و میر ناشی از شیوع کرونا گفت که در جنگ ۸ساله ایران با عراق روزانه به طور متوسط ۶۶ نفر کشته میشدند ولی در روزهای اخیر تعداد افراد فوت شده به دلیل ابتلا به بیماری به بیش از ۱۰۰ نفر رسیده است.
همچنین عباس موسوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ابتلای دستکم ۹ تن از دانشجویان به کرونا را تایید کرد و گفت که این دانشجویان هماکنون قرنطینه شدهاند و امتحانات حضوری این دانشگاه نیز لغو شده است.
حسین فرشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز خبر داد: «از ابتدای خرداد ماه تاکنون شمار فوتی ها در هرمزگان ۴ برابر شده و از ۳۲ نفر به ۱۳۲ نفر رسیده است ».
ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت نیز اعلام کرد: هم اکنون کردستان جزو سه استان اول کشور در ابتلا به کرونا محسوب میشود و طبق برآوردها تا یک ماه آینده روند ابتلا و مرگ و میرها در این استان ادامه دارد.
ابراهیم زارعی، فرماندار سنندج، از خیرین و مسئولان دولتی کمک خواست و گفت: «کیتهای آزمایشگاهی موجود متناسب با نیاز استان کردستان به ویژه شهرستان سنندج نیست و انتظار داریم حمایتهای لازم در این راستا صورت گیرد».