مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس،امروز (چهارشنبه) در گفتگو با خبرگزاری مجلس از پیگیری نمایندگان مجلس برای تصویب طرح تحقیق و تفحص از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در ارتباط با افشای فایل صوتی مصاحبه ظریف خبر داد.
پاسدار ذوالنوری گفت: «استعفای حسامالدین آشنا در اصل فرار از بار مسئولیت تلقی میشود… کسانی که این فایل را در اختیار داشتند، مشخص هستند.»
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یک نسخه از فایل در اختیار وزیر خارجه و یک نسخه هم در اختیار مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری بوده ، پس چه کسی آنرا منتشر کرده ،باید مشخص شود که چه کسی عامل انتشار آن بوده است.
وی افزود دولت تلاش دارد تا با ظاهر نمایی استعفای آشنا ، صورت مساله را پاک کند ، و مجلس هم تلاش دارد تا دستهای پشت پرده انتشار این فایل افشا شود.
محمد جواد ظریف در فایل صوتی خود درباره دخالتهای گسترده سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی در دیپلماسی کشور صحبت کرده است.
انتشار این فایل واکنش خامنه ای و روحانی را هم در بر داشته است.
علی خامنه ای چند روز پیش به صورت تلویحی اظهارات محمد جواد ظریف، را “مایه تعجب و تاسف” و “تکرار حرفهای خصمانه دشمنان و آمریکا” دانست.
خامنه ای با انتقاد از اظهارنظر ظریف، سپاه قدس را عامل تاثیرگذار و تعیینکننده نفوذ ایران در غرب آسیا دانست و اظهارنظر مطرح شده را خطایی بزرگ معرفی کرد که نباید از مسئولان جمهوری اسلامی سر بزند.
علی خامنهای بهصورت روشن میدان را به دیپلماسی ترجیح داد و آن وزارتخانه را تعیینکننده سیاستهای خارجی حکومت ندانست، بلکه مجری تصمیمهای مسئولان نظامی و امنیتی کشور در حوزه دیپلماسی معرفی کرد.
این سخنان خامنه ای با استقبال وسیع جریان تندرو در فضای مجازی روبهرو شد. رهبر حکومت اسلامی در باره نقش و نفوذ قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس، نیز وی را فرمانده تأثیرگذار ایران و مایه افتخار کشور و رشک دشمنان معرفی کرد که خود به دنبال شهادت بوده است.