محمد سیاح، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی با انتشار یادداشتی در ارتباط با اظهارات عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی که گفته بود: «۱۱ بدهکار بزرگ بانکی با ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی در کشور وجود دارد! البته بانک مرکزی طی مدت کوتاهی توانسته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی را پس بگیرد»؟ نوشته است : اقای همتی چرا بدهکاران را به مردم معرفی نمی کنید ؟!!
سیاح نوشته است : چرا این افراد را به مردم و قوه قضائیه معرفی نمیکنید؟ نبود شفافیت در ساختار اقتصادی و نظام بانکی و مالیاتی کشور باعث ایجاد رانت برای افراد خاص شده است. اقتصاد کشور از خودتحریمی بیشتر از تحریمهای بین المللی ضرر دیده است» ؟؟ ۱۱ نفر مجهولالهویه؟ به این موضوع خودداری بانک مرکزی و در راس آن همتی، رئیس کل بانک مرکزی را هم باید اضافه کرد که صرفا به اعلام خبر چنین فاجعه فساد مالیای بسنده کرده و از اعلام اسامی و مشخصات و جزئیات بیشتر خودداری کرده است! این تحلیلگر سیاسی نوشته است : آیا رسانهای شدن این موضوع کمکی به حل آن خواهد کرد؟! این ۱۱ نفر مجهولالهویه که احتمالا بانک مرکزی از ترس افشا شدن شبکه گسترده فساد در ردههای مختلف، اسامیشان را اعلام نکرده قطعا با حلقههای وابسته و دستهای کثیف پشت پردهشان به حد رسیدهاند. حالا آنها با پولهایی که ثروت ملی محسوب میشود، برج میسازند؛ تجارت کثیف میکنند، خودروهای چند ده میلیاردی سوار میشوند و در قصرهای خود به ریش مردم میخندند! اینهایی که هر کدام حداقل ۹ هزار میلیارد تومان از سرمایههای مردم را بالا کشیدهاند معرفی کنید آقای همتی، این حق مردم است که بدانند چگونه و به حقی سرمایههایشان تبدیل به ملک و مال عدهای خاص شده است
وی افزوده است : منابع مالی بانکی وسوسهانگیز است و میتواند رانت ایجاد کند و به طور قطع عدهای تلاش میکنند تا از این منابع سوءاستفاده کنند. این درحالی است که بانکها برای پرداخت یک وام ۱۰ میلیون تومانی به مردم تضامین زیادی از آنها دریافت میکنند! وی در ادامه نوشته است : چک، سفته، سند ملکی و تجاری، ضامن کارمند و قراردادی و جواز کسب و … از جمله این مدارک است که مردم عادی باید برای دریافت وام به بانک ارائه کنند با این حال باز هم دریافت وام آنها قطعی نیست!
سیاح گفته است : حال سوال اصلی این است که چه کسانی با چه قدرتی این میزان از منابع بانکی را که متعلق به مردم است را با چه روشهایی از سیستم بانکی برداشت میکنند؟ چه قدرتی پشت اینهاست که حتی رئیس بانک مرکزی به صراحت اعلام میکند توان مقابله و بازپسگیری این منابع را از این ابربدهکاران بانکی ندارد!؟
وی نوشته است : سوالی که افکار عمومی را بارها و بارها مورد کنش قرار داده است؛ سوال مهمی که چرا باید یک عده خاص به این اندازه در سیستم بانکی نفوذ داشته باشند که بتوانند چنین سرمایههایی را از بانک خارج کنند و حتی بازنگردانند؟ چگونه است که در این دو روز گذشته نه قوه قضائیه، نه بانک مرکزی، نه وزارت اقتصاد و دارایی، نه وزارت اطلاعات و نه هیچ ارگان و نهاد دیگری در این باره اظهارنظر دقیق و روشنی نداشته است؟!
سیاح نوشته است : اگر فساد حلقههای وابسته به هم در این موضوع دخیل نیست چرا مسئولان وارد عمل نمیشوند تا با این ابر بدهکاران بانکی که بانک مرکزی قادر به مقابله و برخورد با آنها نیست؛ برخورد کنند؟ احتمالا حلقههای قدرت با این ۱۱ ابربدهکار در تماس هستند که توانستهاند به چنین نفوذی دست پیدا کنند که امروز ۹۰ هزار میلیارد تومان از سرمایههای مردم را در جیبشان بگذارند و به راحتی زندگی کنند بدون اینکه ترسی از رسیدگی قضایی داشته باشند.