ایالات متحده و کشورهای اروپایی از آزمایش موشکی روز دوشنبه رژیم ایران ابراز نگرانی کردند و گفتند که رژیم، زیر پوشش تلاش های علمی، به تلاش برای ساخت موشک های جنگی ادامه می دهد تا بتواند به کمک آن ها، کشورهای اروپایی و ایالات متحده را نیز مورد حمله قرار دهد.
حکومت ایران اعلام داشت که این موشک جدید، که ظاهرا زیر پوشش ماهواره بر، مورد آزمایش قرار گرفت، در مقایسه با موشک های پیشین حکومت، سه برتری عمده دارد. آشنایان امور تسلیحاتی می گویند که همه این مزایا، اگر درست باشد، به رژیم امکان می دهد در آینده ای نه چندان دور موشک هایی بسازد که بتواند پایتخت های کشورهای غرب اروپا و حتی سواحل شرقی ایالات متحده را هدف حمله قرار دهد.
اعلام آزمایش این موشک قاره پیما، یک اقدام تحریک آمیز دیگر از جانب رژیم محسوب می شود که بتواند با این گونه نمایش های تسلیحاتی، مذاکرات احتمالی با ایالات متحده را “از موضع قدرت” آغاز کند.
در این روزها، همچنین از راه اندازی شمار دیگری از سانتریفیوژهای نسل جدید سخن گفته شده که غنی سازی اورانیوم را شتاب می بخشد.
در خبرهای رسمی حکومت ایران گفته شده که موشک جدید با نام “ذوالجناح” سه مرحله ای می باشد که به آن امکان می دهد با سرعت بیشتری در فضا پیش رود و بتواند مسافت طولانی تری را بپیماید.
اعلام شده که این موشک می تواند ماهواره هایی با وزن حداکثری ۲۲۰ کیلوگرمی را تا فاصله پانصد کیلومتری از کره زمین، در فضا قرار دهد. ولی آزمایش روز دوشنبه این موشک بدون ماهواره انجام گرفت.
امتیاز دومی که درباره ذوالجناح از جانب مقامات رژیم اعلام گردیده، آن است که نیاز به پرتابگر ندارد و از این رو، در زمان کوتاهی می تواند برای شلیک به سوی هدف آماده شود.
همچنین، این موشک سه مرحله ای با سوخت جامد حرکت می کند که این هم امکان می دهد موشک را در کمترین فاصله زمانی به سوی هدف شلیک کنند.
این سه خصوصیت اگر درست باشد، موشک جدید را به یک جنگ افزار خطرناک مبدل می کند و در مرحله بعدی، رژیم ممکن است بتواند در کلاهک آن یک بمب اتمی ۲۲۰ کیلوگرمی قرار دهد.
موشک های پیشین حکومت که مورد آزمایش قرار گرفت، دارای دو مرحله بود و به سوخت مایع نیاز داشت.
موشک پیشین سپاه پاسداران که با سوخت جامد پرواز می کند، “سجیل” نام دارد که برد آن را ۲۲۰۰ کیلومتر اعلام کرده و گفته اند که می تواند اسرائیل را هدف قرار داده و این کشور را نابود کند.