آسوشیتدپرس خبر داد: سپاه پاسداران ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی را راهی تنگه هرمز کرد.این تازهترین نمونه از بالا گرفتن تنش میان دو طرف، پس از واکنش به رهگیری هواپیمای ماهان وابسته به سپاه پاسداران بر فراز آسمان سوریه توسط دو جنگنده آمریکایی است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این گزارش ، با انتشار یک تصویر ماهوارهای از این عملیات که نشان میدهد چطور ناو هواپیمابر ساختگی حکومت ایران ابتدا با امواج مصنوعی تولید شده توسط حرکت یک قایق تندرو تکان میخورد و سپس توسط یک کشتی از بندرعباس به سوی تنگه هرمز کشیده میشود.
تاکنون رسانهها و مقامات حکومت ایران در این باره اظهار نظر نکردهاند.
آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود نوشته است: تصاویر دریافتی از ماهواره، نشان می دهد که سپاه پاسداران قصد دارد عملیاتی تمرینی برای حمله به این ماکت انجام دهد. سپاه در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز مانور مشابهی انجام داده بود.
گفته شده است که ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده که پایگاه اصلی آن در بحرین واقع شده و گشتزنی در آبراههای خاورمیانه یکی از ماموریتهای محوله به این نیرو است هنوز نسبت به انتشار این خبر واکنشی نشان نداده است.
در این گزارش آمده است که ماکت ناو هواپیمابر ساختگی حکومت ایران شباهت زیادی به ناوهای هواپیمابر کلاس «نیمیتز» دارد که یکی از آنها هماکنون در پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر است.
ناو یو اس اس نیمیتز هفته گذشته از اقیانوس هند وارد آبهای منطقه خاورمیانه شد و به نظر میرسد قرار است جایگزین «یواساس دوایت آیزنهاور»، دیگر ناو جنگی آمریکا در دریای عمان شود.
آسوشیتدپرس در این باره نوشته است که بر اساس تصاویر ماهوارهای ۱۶ ماکت هواپیمای جنگنده نیز بر روی عرشه ماکت ناو قرار دارد. این ناو از نظر ابعاد با ناو یو اس اس نیمیتز کمی متفاوت است و با دویست متر طول و پنجاه متر عرض نمونهای کوچکتراز آن محسوب میشود.
در ادامه گزارش امده است که این ناو جنگی ساختگی حکومت ایران، شباهت زیادی به ماکتی مشابه دارد که در ماه فوریه سال ۲۰۱۵ در جریان رزمایش «پیامبر اعظم ۹» مورد استفاده قرار گرفته بود.
در جریان این تمرین نظامی ابتدا قایقهای تندرو با مسلسل و راکت به سمت ناو جنگی یاد شده شلیک و سپس موشکهای سطح به دریا آن را مورد هدف قرار داده و منهدم کردند.
این تمرینها که ایران هر از چند گاهی در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز انجام میدهد در بحبوحه تنشهای جاری میان تهران و واشنگتن و پس از خروج یکجانبه ایالات متحده از توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران صورت می گیرد.