خبرگزاری آسوشیتدپرس در ارتباط با بازگشایی کسب و کارها و ادارات در اوج گسترش ویروس کرونا در ایران نوشت: «در حالیکه ایران یکی از بدترین نقاط (آسیب دیده) در جهان است، رژیم تهران با باز کردن اتوبانهای بین شهری و مغازهها در بازار بزرگ تهران، دست به این قمار زد که ویروس را تحت کنترل در آورده است. این در حالی است که برخی نگرانند که این اقدام، به موج دوم آلودگیها راه ببرد».
آسوشیتدپرس در ادامه نوشته است: نگرانی در بین مردم ایران موج می زند اما ناچارند که برای امرار معاش کار کنند چرا که دولت هیچ کمکی به انان نمی کند.
در ادامه گزارش امده که رانندگان تاکسی که صندلیهای خود را از مشتریان با موانع پلاستیکی و پوشیدن ماسک ها جدا کردهاند شاهد مریضی و کشته شدن همکارانشان بودهاند.
مقامات تاکسی رانی در گزارش گفته بودند که دهها راننده تاکسی از این ویروس کشته و بیش از ۳۰۰نفر مبتلا شدهاند».
خبرگزاری دویچه وله نیز در ارتباط با برداشته شدن محدودیت تردد در میان شهرها و استانهای ایران نوشته : رفت و آمد در جادهها به شکل چشمگیری افزایش یافته است. هم زمان با این افزایش و به جریان افتادن فعالیتهای اقتصادی در ایران روند کاهش کرونا هنوز روشن نیست.
دویچه وله، در ادامه نوشته که مرکز مدیریت راهها در ایران روز گذشته ( دوشنبه) در این باره خبر داد که با رفع محدودیت تردد های بین استانی ، بر میزان تردد آنها ظرف ۲۴ ساعت گذشته شش درصد افزوده شده است.
«مرکز مدیریت راههای کشوری گفته که «براساس تصاویر دریافتی از دوربینهای نظارتی، سامانههای ترددشمار وگشتهای شعب راهداری سراسر کشور، اکنون به استثنای جادههای مسدود و ممنوع، مابقی جادههای مواصلاتی کشور باز و تردد در آن ها به روال عادی در جریان است».
در ادامه این گزارش آمده که بازگشتن به “روال عادی” در سطح شهرها و زندگی اجتماعی هم چنان مایه نگرانی در ایران است. محمد آسایی اردکانی، مشاور وزیر بهداشت نیز در این باره هشدار داده که این می تواند “تبعات جبران ناپذیر” داشته باشد و گفته: «قطعا اگر ضوابط بهداشتی رعایت نشود، پیک بیماری مجددا باز میگردد و میزان مرگ و میر افزایش پیدا میکند.» به گفته آسایی اردکانی اگر حذف گام به گام محدودیتها موفقیت آمیز نباشد، وضع به روال قبل بر خواهد گشت.
دویچه وله نوشت: هشدار نسبت به حفظ فاصله اجتماعی و یا فاصله گذاری هوشمند در حالی داده میشود که نه حفظ فاصله در وسایل نقلیه عمومی در شهرهای بزرگ ایران ممکن است، نه حفظ فاصله در محیط های کاری. در این میان نبود حداقل تامین اجتماعی از سوی دولت نیز به بخشهای بزرگی از مردم اجازه نمیدهد در خانه بمانند. آنها باید برای گذران زندگی و نگرانی از اخراج سر کار بروند.