آسیب رسانی به سومین کشتی بازرگانی اسرائیل که به سپاه پاسداران نسبت داده شده، خطر جنگ را افزایش نمی دهد

دولت اسرائیل هنوز نسبت به آسیب رسیدن به یکی دیگر از کشتی های بازرگانی این کشور در خلیج فارس، که گفته می شود توسط ماموران سپاه پاسداران صورت گرفته، واکنش رسمی نشان نداده است. در گزارش ها آمده بود که یک کشتی بازرگانی اسرائیلی، متعلق به همان شرکتی که دو هفته پیش هنگام عبور از دریای عرب و نزدیکی دیار عمان هدف قرار گرفت، هدف تعرضی قرار گرفته که احتمالا شلیک یک راکت بوده احتمالا به کشتی اصابت نکرده و یا آسیب وارد ناچیز بوده است. این حمله توسط قایق های مشکوک در نزدیکی بندر فجیره رخ داده و هنوز اطلاعات دقیقی درباره آن انتشار نیافته است. حکومت ایران نیز طبق معمول سکوت کرده و بعید می نماید مسئولیت این حمله را به عهده بگیرد.

کارشناسان نظامی  تعرض را بخش دیگری از فتنه گری های حکومت ایران و نوعی اخطار تازه به اسرائیل می دانند که انفجار نطنز به این کشور نسبت داده شده است. محمد جواد ظریف و برخی دیگر از سخنگویان غیر نظامی رژیم ایران گفته بودند که بابت این تعرض از اسرائیل انتقام گرفته خواهد شد. ولی تا لحظه گزارش این خبر، هنوز هیچ یک از مسئولان سپاه پاسداران و یا فرماندهان نظامی، تهدیدی مستقیم خطاب به اسرائیل بیان نداشته اند که بتوان آن را یک اقدام تحریک آمیز جدی تلقی کرد.

رسانه های آمریکایی فاش ساخته بودند که در دوسال اخیر یک جنگ پنهان دریایی بین رژیم ایران و ارتش اسرائیل جریان دارد. ممکن است تعرض به سومین کشتی بازرگانی اسرائیلی در نزدیکی آب های ایران، نشانگر ادامه این جنگ باشد. آخرین حمله ای که به اسرائیل نسبت داده شد، انفجار در بدنه کشتی جاسوسی رژیم ایران به نام ساویز، در نزدیکی سواحل یمن بود. در گزارش ها گفته شده که این کشتی آسیب دید و آب زیادی وارد موتورخانه آن شده و نیاز به تعمیرات اساسی دارد.

در روزهای اخیر، رادیو پیام اسرائیل از قول آگاهان امنیتی نوشته بود که مقامات ارشد نظامی و امنیتی اسرائیل در رایزنی هایی که انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که اسرائیل باید ماجرا آسیب رسانی های متقابل را چندان بزرگ نکند و امکان دهد که این جنگ فروکش کند. ولی تعرض شب گذشته به کشتی بازرگانی اسرائیلی در نزدیکی بندر فجیره، ممکن است نشان آن باشد که عوامل در داخل سپاه پاسداران می خواهند که تب جنگی همچنان ادامه یابد.

آقای منشه امیر در مصاحبه ای که رادیوی روسی زبان ملی اسرائیل با او به عمل آورد، در پاسخ به پرسشی گفت که بعید می داند تعرض شب گذشته، موجب بروز جنگ بین ایران و اسرائیل گردد. آقای امیر توضیح داد که در شرایط کنونی، هیچ یک از دو کشور مایل به درگیری نظامی نیست.

رژیم ایران ضعیف تر از آن است که بخواهد اسرائیل را به جنگ بکشاند و اسرائیل نیز ترجیح می دهد اگر قرار است نبردهای خونین آغاز شود، این فرصت را به هنگامی موکول کند که ناچار شود برای نابودی تاسیسات اتمی و موشکی رژیم ایران، وارد کارزار شود.