آمار جدید وزارت بهداشت، ظاهرا از کاهش شمار قربانیان و مبتلایان خبر می دهد، ولی این ادعا قابل اعتماد نیست

  
وزارت بهداشت در ایران ادعا می کند که شمار جان باختگان در شبانه روز گذشته، تنها ۹۸ تن بوده، و با استناد به این آمار که معلوم نیست تا چه حد درست است، ادعا می کند که ایران از نظر رسیدگی به ویروس کورونا و مهار کردن آن در صف مقدم کشورهای جهان قرار دارد. به موجب آمار رسمی، تا کنون ۴هزار و ۶۸۳ تن جان باخته اند که از این تعداد ۹۸ تن از انان جدید بود.ه است.
کیانوش جهانپور معاون وزیر بهداشت در ادامه ارائه این آمار گفت: تعداد مبتلایان نیز به ۷۴ هزار و ۸۷۷ تن رسید که ۱۵۷۴تن تازه کشف شده است . معلوم نیست که این آمار تا چه حد می تواند درست باشد.
کیانوش جهانپور، همچنین گفت که تاکنون ۴۸۱۲۹ تن بهبودیافته است و نرخ مرگ در ایران به ۸.۹ و در جهان ۲۰.۹ درصد رسیده است . معلوم نیست که او وضع ایران را با کدام کشور دنیا مقایسه می کند و تا چه حد می توان به آمار رسمی ایران اعتماد داشت.
وزیر بهداشت حکومت در باره ادامه همه گیری کورونا در کشور به مردم گفت: باید خود را برای روزهای سخت‌تر آماده کنیم.
سعید نمکی از احتمال موج دوم کرونا در پاییز و زمستان سالجاری خبر داده و افزود: ممکن است تا خرداد موج کنونی شیوع کرونا مهار شود اما از پاییز با موج دومی روبه رو شویم. باید با این ویروس به زندگی “مسالمت‌آمیز” برسیم.
وی بدون دادن توضیح علمی در باره این احتمال گفت: ممکن است کرونایی که در نیمه دوم سال می‌آید “نجیب تر و آرامتر از ویروس فعلی” باشد.
سعید نمکی افزود: فکر می‌کنم واکسن کرونا تا دو سال دیگر به ما نمی‌رسد؛ اگر کسانی تولید کنند در صورتی که خیلی هنرمند باشند، برای خودشان تولید می‌کنند.
سازمان جهانی بهداشت نیز دراین باره گفته که توقف کامل شیوع کرونا فقط با واکسن ممکن است.
نمکی در در مقایسه امکانات کنونی بیمارستان های ایران با فرانسه گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت در ایران به ازای هر هزار نفر ۱.۶ تخت وجود دارد در حالی که این رقم در فرانسه ۶.۶ تخت است.
کیانوش جهانپور، معاون وزیر نیز در ارتباط با ایمنی گله‌ای در کشور که پیشتر حسن روحانی گفته بود که اگر مردم با هم ارتباط داشته باشند این بیماری ضعیف خواهد شد گفت: «استراتژی نظام سلامت این نیست که ایمنی گروهی ایجاد شود و اگر در جایی اتفاق بیفتد ممکن است یک بیماری بر همه ابزارهای بشر چیره شود و این موضوع یک جبر است و انتخاب نیست و چنین چیزی در دستور کار وزارت بهداشت قرار ندارد».
حسن روحانی پیشتردر یک گفت و گوی خبری گفته بود که قصد داریم یک پیک معتدل ایجاد شود که مردم بتدریج کورونا بگیرند.چون ما امکانات نداریم. برخی از رسانه های اجتماعی در پاسخ به سخنان روحانی نوشته اند: متاسفانه تنها کشوری که به جان مردمانش بی تفاوت بوده حکومت ایران است که میخواهند همه مردم به بیماری مبتلا شوند و به اصطلاح ایمنی گله‌ای را پیاده‌سازی کنند. اگر این طرح روحانی پیاده شود حداقل ۲تا ۴میلیون نفر کشته میشوند.

در روشی که به ایمنی گله‌ای موسوم است بایستی ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد جامعه مبتلا شوند تا کل جامعه در برابر ویروس مصون شود.
جهانپوردر ادامه افزود: ممکن است حداکثر تا ۱۵ درصد جمعیت کشور به ویروس کورونا مبتلا شوند. که با اجرای “اقداماتی مثل فاصله گذاری اجتماعی و آموزش‌ها و اعمال محدودیت‌ها و نظارت‌ها برای این است که به سمت ابتلای بخش زیادی از جامعه نرویم و زمان و فرصت را در اختیار داشته باشیم تا باری بر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحمیل نشود”.
مینو محرز عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا نیز با اشاره به نتایج روانی شیوع کرونا، نسبت به موج فراگیر افسردگی در ایران هشدار داد و گفت «بیشتر از مسائل اقتصادی نگران مسائل روانی مردم هستم» چرا که «معتقدم در آینده نزدیک ما شاهد افسردگی وحشتناکی بین مردم خواهیم بود».