آمار شبانه روز اخیر از کورونا در ایران: ۷۰ تن بر شمار جانباختگان و بیش از دوهزار تن به مبتلایان افزوده شد

از آماری که پیش از ظهر امروز درباره شمار جان باختگان و مبتلایان به کورونا در ایران انتشار یافت، چنین بر می آید که گسترش ویروس همچنان رو به بالاست و وضعیت قرمز در شماری از استان ها همچنان شدیدتر می شود.

وزارت بهداشت با اعلام آخرین  آمار مربوط به کورونا خبرداد که شمار جان باختگان و مبتلایان از روزهای پیشین بیشتر شده است. همچنین تایید کرد که وضعیت استان های سیستان و بلوچستان ،خوزستان، گیلان، کرمانشاه، کردستان و هرمزگان قرمز است.

وزارت بهداشت اعلام کرده است:   «در شبانه روز گذشته  ۲۰۴۳ تن دیگر به کورونا مبتلا شدند که حدود ۳۲۱ تن از روز ماقبل بیشتر است و مجموع مبتلایان به ۱۷۳ هزار و ۸۳۲ تن رسیده است».

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در شبانه روز گذشته ۷۰ تن از مبتلایان جانشان را از دست داده‌اند؛ که ۲ تن از روز ماقبل بیشتر است و مجموع جان‌‌باختگان این بیماری در ایران،به ۸۳۵۱ مورد رسیده است.

کیانوش جهانپور افزود: در روز گذشته تاکنون  ۱۳۶ هزار و ۳۶۰ تن بهبود یافته‌اند و ۲۶۱۹ تن از بیماران  بستری نیز ِ بدحال هستند که امیدواریم شفا یابند.

وی گفت:  خوزستان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد و استان‌های هرمزگان، کردستان، آذربایجان‌های شرقی و غربی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند.

گر چه رسانه‌های ایران و مقام‌های محلی، شروع “موج دوم” کورونا در کرمانشاه، خوزستان و چند استان دیگر را اعلام کرده‌اند اما مسئولان کشوری هنوز به این امر اذعان نکرده و حسن روحانی نیز روز گذشته  تأکید کرد:  نباید با طرح “پیک دوم و سوم، فضای روانی جامعه را به هم زد.

وزارت بهداشت ایران، سعی دارد با ارائه ندادن آمار واقعی، عادی ساز کند و بارها تاکید کرده است که شرایط بیمارستان‌ها، بیانگر ثابت‌ماندن اوضاع و نشان دهنده این است  که ایران “هنوز در موج اول است” اما آمار مبتلایان  و جان‌باختگان در ایران از همان ابتدا با تجربه کشورهای دیگر تفاوت داشت.

در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا، اسپانیا و جمهوری چک، مقررات سفت و سخت قرنطینه وقتی آسان‌تر شد که شمار مبتلایان جدید کاهش چشم‌گیری یافته بود اما در ایران همزمان با برداشتن ممنوعیت‌ها، شمار مبتلایان بیشتر و اخیرا نیز  در بیش از ۱۰ استان، وضعیت قرمز یا هشدار اعلام شده‌ است.

به گفته استاندار هرمزگان، تخت‌های آی‌سی‌یو پر شده و استاندار کرمانشاه هم از موج دوم بیماری در این استان خبر داده ‌است.

معاون استاندار گلستان از آغاز موج دوم  کورونا در این استان خبر داد و گفت که تعداد مبتلایان و بستری‌های کرونا در گلستان نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافته است و شلوغی‌های اخیر سبب نگرانی شده است.