روزنامه جوان، جاپ تهران، به نقل از استاد اپیدمولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران فاش ساخت که آمار مرگ و میر کرونا در ایران، هفت برابر آمار رسمی است و برای کنترل این بیماری باید لاکدان به شیوه حکومت نظامی انجام شود.
کوروش هلاکویی نائینی، استاد آمار و اپیدمولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عبور آمار مرگ و میر از ۱۰۰ هزار نفر، به این روزنامه گفت: «این آماری که ارائه میشود آمار رسمی است، اما با برآوردهایی که وجود دارد، طبق آنچه خود دکتر حریرچی گفته است آمار فوت را باید دو و نیم تا سه برابر کرد. اما من میگویم شما میتوانید آمار فوتیها را تا هفت برابر کنید».
او در توضیح برآورد خود گفت: «طبق آمارهایی که ابتدای شروع کرونا از مناطق مختلف کشور دریافت میکردم، متوجه شدم که در برخی از مناطق میتوانیم آمار رسمی را تا هفت برابر کنیم تا به آمار واقعی برسیم. در شهریور ماه سال گذشته ما برآورد ۳۵۰ هزار مرگ را داشتیم، اما دادهها را به گونهای مهندسی میکنند که اگر شما از من سندی بخواهید، سندی ندارم؛ چراکه به دادهها دسترسی ندارم و دادهها در اختیار نیست».
به گفته او، اما چیزی که مشخص است و خود دکتر حریرچی گفته، آمار فوتی دو و نیم تا سه برابر آمار رسمی است. اخیراً هم دکتر زالی رسماً اعلام کرد که ما به سازمان جهانی بهداشت آمار دروغ دادهایم.
این استاد اپیدمولوژی افزود: «پیش از این، من به دکتر اسدی لاری گفتم پژوهشی که در قم انجام دادهاید و نتایج آن را برای سازمان جهانی بهداشت فرستادهاید، باید در اختیار من پژوهشگر ایرانی باشد، اما متأسفانه در وزارتخانه هر کاری که انجام میشود برای سازمانهای جهانی است، اما در داخل کشور برای حفظ منافع برخی افراد، ویروس را رها کردهاند».
هلاکویی نائینی در پاسخ به این پرسش که چه منافعی در رها کردن ویروس وجود دارد گفت: «شما داروها را ببینید، داروهای مرتبط با کرونا را ببینید. همین بازار سیاهی که در حوزه دارو ایجاد شدهاست، ببینید چه سودهای کلانی در آن وجود دارد. در فروردین ماه ۱۳۹۹ ما مطرح کردیم که اگر لاک داون را انجام بدهید، در عرض چهار ماه میشود بیماری را کنترل کرد. این کاری است که در همه دنیا انجام شده است. بعد از آن بحث واکسن پیش آمد. در این زمینه تا دلتان بخواهد تعارض منافع وجود دارد و در حال حاضر کرونا ابزاری شده که همه کاری با آن میتوان کرد و انگار این بیماری منافع بسیاری از افراد را تأمین میکند و همین تعارض منافعها هم مانع برنامهریزی برای مهار کرونا شده است».
نائینی افزود: «اصلاً مدیریتی وجود ندارد. من در تاریخ ۶ اسفند ماه سال ۹۸ در جلسهای که با حضور نمایندگان گروههای مختلف پزشکی تشکیل شد و همه نگران بودند، این نکته را مورد تأیید قرار دادم که کنترل بیماریها یا سی دی سی ایران در مورد طغیانهای بزرگ ناکام است».