آمریکا: در حالی که اقتصاد ایران در سراشیبى است، ایران ۱۶ میلیارد دلار برای پشتیبانی از بشار اسد از دست داد

«گِرِگ سالیوان» مشاور ارشد ارتباطات راهبردی در دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا

«گِرِگ سالیوان» مشاور ارشد ارتباطات راهبردی در دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا می‌گوید در حالی که مردم ایران با کاهش دستمزدها، افزایش قیمت‌ها، و وخامت وضعیت اقتصادی دست به گریبان هستند، دولت جمهوری اسلامی میلیاردها دلار را صرف پشتیبانی از بشار اسد در سوریه کرده است.

آقای سالیوان در مراسم راه‌اندازی رسمی کانال جدید فارسی صدای آمریکا ۳۶۵، که روز سه‌شنبه در کنگره ایالات متحده آمریکا برگزار شد، گفت: «طی یک سال گذشته شاهد کاهش بیش از ۸۰ درصد از ارزش ریال بوده‌اید. نرخ تورم ۳۰ درصد، و میزان بیکاری جوانان در حدود ۲۵ درصد است. اما در همین حال، شاهد افزایش ۴۰ درصدی هزینه‌های نظامی ایران از زمان امضای برجام هستید.»

وی افزود: «بنا بر ارزیابی‌های ما – که به نظر ما چندان هم فراگیر نیستند – بیش از ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از رژیم اسد در سوریه، از ایران خارج شده است. [صرف] چنین اعداد و ارقامی در این سطح نمی‌تواند ادامه پیدا کند.»

به گفته آقای سالیوان، ادامه ‌اعتصابات در سراسر ایران نتیجه مستقیم سیاست دولت [ایران] است؛ سیاستی که در خدمت برآورده کردن نیازهای مردم ایران نیست.

او گفت: «مى بینید که معلمان در ایران امروز دومین روز تظاهرات‌شان را برگزار کردند. این چهارمین دور اعتراضات آنها از ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ تاکنون است. همچنین طی دو سال گذشته شاهد اعتراضات رانندگان کامیون، کارگران بخش کشاورزی، و بسیاری از افراد دیگر بوده‌ایم و این‌ها همه از پیامدهای کاهش یارانه‌ها، کم شدن دستمزدها، و کاهش کلی قدرت خرید در داخل ایران بوده است.»

آقای سالیوان تاکید کرد که تحریم‌های ایالات متحده «به قصد بالا بردن هزینه رفتار بد [رژیم] ایران» اعمال شده است.

وی گفت: «تحریم‌های ایران به دنبال دستیابی به این هدف هستند. هدف، بالا بردن هزینه [رفتارهای بدخواهانه رژیم] و تاکید بر این حقیقت است که دولت ایران خودش انتخاب می‌کند که هزینه آن چیزی را بپردازد که در خدمت برآورده کردن نیازهای مردم ایران نیست، و همچنین بالا بردن هزینه این گونه فعالیت‌ها در سوریه، یمن، و نیز حمایت از حزب‌الله است.»

یک دیدگاه

  1. با درود
    رادیو پیام اسرائیل را برای انتشار نظرم انتخاب کردم , چرا که آنقدر مطبوعات و صدا و سیما و فضای داخل ایران مسموم است که نمیتوانیم پیام خود را به مسئولین بدهیم. هنوز هم امیدواریم گروهی در بین مقامات باشند که به این ملت خیانت نکنند و با صداقت به دنبال رفع مشکلات مردم هستند.
    خروج حتی یک دلار یا یک سنت یا یک ریال از کشور برای مقاصدی که نفعی در آن برای ملت نیست , یک خیانت آشکار است.
    در این وضعیت وقتی که چنین رفتاری را میبینیم , به هیچ چیز شک نمیکنیم , مگر اینکه در حال غارت ایران هستند و به بهانه های مختلف پول ملت را از کشور خارج و آنرا به یغما میبرند.
    در حالیکه مردم ما از گرسنگی و بیکاری در عذاب هستند. برای حج و سفر به عتبات و ساخت خانه و مسکن برای سوریه و دهها دلیل بی توجیه , پول مملکت را بین خودشان تقسیم میکنند.
    آخر مردمی که به نداری مبتلا شده اند , چرا باید ببه اسم ساخت ۲۰۰ هزار خانه در سوریه پول این کشور را خارج کنند؟
    به قول استاد بادکوبه ای ,

    چندیست دلم یکدله با فتنه‌گران است
    چندیست دلم یکدله با فتنه‌گران است
    این هم به یقین معجزه ی دورِ زمان است

    چون فتنه‌گری بانگ عدالت‌طلبی شد
    دل بهرِ خدا یکدله با فتنه‌گران است

    بیداد چو شد میوه ی آزادی و قانون
    بیچاره دلم عاشقِ ظلم و خفقان است

    جایی که چکد خونِ دل از ابرِ بهاری
    ولله که بهاران خجل از فصل خزان است

    روزی که شب قدر بود شام جهالت
    قرآن متنفر ز حلول رمضان است

    زاهد که وضویش همه از خونِ دلِ ماست
    تکبیرِ نمازش به یقین ننگ اذان است

    دیروز چو حلقومِ ندا غرقه ی خون شد
    فردا به خدا روزِ ندای همگان است

    با مرگ دو صد آرش و سهراب و سیاوش
    این مامِ وطن دل‌ نگران، دل نگران، دل نگران است

    دیدیم به دنبال هوا و هوسِ شیخ
    هر لحظه فرامینِ خدا در نوسان است

    چون با تو جهنم شده این ملکِ اهورا
    بی تو به یقین غرفه‌ای از باغِ جنان است

    ما را چه به بدبختی لبنان و فلسطین؟
    جائی که وطن یکسره در آه و فغان است

    ای غره به همدردی با غزه و لبنان
    آن کُرد و بلوچ است که در حسرتِ نان است

    هر چند نبینی تو ولی ملتِ ایران
    شیریست که بر پرچم خورشید نشان است

    بر ملتِ ما تکیه کن ای شیخ که بینی
    هرگوشه یکی آرش با تیر و کمان است

    سوگند خدا را به قلم نیز نخواندی
    در کیش تو اصحاب قلم مدحیه‌خوان است

    از بس که شکستید قلم های مخالف
    هر نشریه ماتمکده ی اهل بیان است

    بر دوش منه بار ستم را هله ای شیخ
    این بار گران، بار گران، بار گران است

    این بانگ نه بانگیست که از یأس برآید
    حلقوم امید است که با جامه‌دران است

Comments are closed.