بدنبال هشدارهای مکرر سازمان نظام پزشکی نسبت به خطر همزمانی شیوع آنفولانزا و کرونا و اظهارات متناقض مقامهای وزارت بهداشت درباره عرضه واکسن آنفلوانزا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بستری شدن ۱۰۰ بیمار با علائم شبه آنفولانزا در بیمارستانهای این استان خبر داد.
آبتین حیدرزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت که «طی بیست و چهار گذشته بیش از ۱۰۰ بیمار با علائم شبه آنفولانزا در بیمارستانهای گیلان بستری شدند که از این تعداد ۷۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا را شناسایی کردیم».
این در حالی که هزار و ۵۰۰ واکسن آنفلوانزا به مجلس برای استفاده نمایندگان و اعضای خانوادههایشان توزیع شد که با واکنش های زیادی در کشور روبرو شد.
همزمان با آغاز موج سوم کورونا در ایران که روزانه جان صدها نفر را میگیرد، این اولینبار است که از سوی وزارت بهداشت آغاز موج شیوع آنفولانزا در استانهای ایران به طور ضمنی اعلام شده است.
پیشتر نیز ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی در بیانیهای نسبت به خطر «موج همزمان آنفولانزا و کرونا» هشدار داد و اعلام کرد در شرایطی که همهگیری کرونا در سراسر جهان و ایران «یک مخاطره جدی حیات بشریت به حساب میآید، نگرانی جامعه پزشکی و مردم ایران از بابت خطر همهگیری آنفلوانزا به مسالهای حاد و مبرم تبدیل شده است».
از همان زمان، مقامهای وزارت بهداشت نیز درباره توزیع واکسن آنفلوانزا در شهریور ماه خبر دادند و پس از آن نیز محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری وزارت بهداشت، هفت روز پیش اعلام کرد که توزیع واکسن آنفلوانزا آغاز میشود.
روزنامه همشهری نیز در این باره نوشت: تاکنون «جز گروهی از افراد اولویت اول، یعنی کارکنان سلامت، زنان باردار و بیماران خاص، کسی موفق به دریافت این واکسن نشده در حالی که براساس اعلام متخصصان، زمان طلایی تزریق واکسن تا نیمه آبان یعنی تا حدود ۱۰روز دیگر است».
همزمان یونس عرب، رییس انجمن تالاسمی ایران، اعلام کرد که بیماران تالاسمی در مناطق محروم و شهرهای دورافتاده، واکسن دریافت نکردهاند.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، نیز از خارج شدن سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به سرطان از سهمیه رایگان واکسن آنفلوآنزا خبر داد.
این در حالی است که ستاد مرکزی مدیریت بحران سازمان نظام پزشکی با انتشار بیانیه ای تاکید کرده بود که «کودکان سالم ۶ تا ۲۳ ماهه، بزرگسالان بالای ۶۵ سال، زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم حاملگی، و تمام افراد بالای دو سال دارای بیماری زمینهای از قبیل دیابت، سرطان، نارسایی کلیه، روماتیسم، آسم» باید در کنار همه کادر پزشکی، بهداشتی، درمانی از گروههای هدف تزریق واکسن آنفلوانزا باشند.
مقامهای وزارت بهداشت در اوایل شهریور ماه بارها از ورود ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا خبر دادند. جهانپور نیز تاکید کرد که «وزارت بهداشت نگران شیوع آنفلوآنزا نیست؛ چرا که نیمکرهجنوبی که پیش از ما، فصل پاییز را تجربه کردند، با مشکل شیوع آنفلوآنزا مواجه نشدند و بعید بهنظر میرسد که امسال با این ویروس بهطور گسترده مواجه شویم».