آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از یک مورد جدید نقض برجام از سوی ایران پرده برداشت 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته (آدینه) در گزارشی  از یک مورد تازه نقض تعهدات برجامی حکومت ایران در ارتباط با ذخایر اورانیوم غنی شده  خبر داد.

در این گزارش که توسط رویترز منتشر شده آمده است:  «چهارروزپیش آژانس تایید کرد که ایران در کارخانه ساخت صفحات سوخت در اصفهان شش صفحه سوخت تابش نشده را، که حاوی ۴۳۰ گرم اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی بوده، برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران ذوب کرده است».

در ادامه این گزارش آمده است : ایران با هدف تولید مولیبدن در این فرآیند محلول نیترات اورانیل استخراج کرده و آن را به کربنات اورانیل آمونیوم تبدیل کرده است. مولیبدن کاربردهای غیرنظامی زیادی دارد و می‌توان از آن در امور پزشکی استفاده کرد.

رویترز،در ادامه نوشته است :  آژانس از استفاده از واژه “تخلف” خودداری می‌کند، اما چنین گزارش‌هایی را در موارد مشاهده تخلف برای کشورهای عضو تهیه می‌کند.

در همین راستا، دو دیپلمات آگاه به رویترز گفته اند آنچه در گزارش جدید آژانس به آن اشاره شده به منزله تخلف است.

گزارش آژانس در حالی تهیه شده که کشورهای عضو برجام دور جدید مذاکرات خود را در وین به پایان رساندند.

یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا نیز روز گذشته (جمعه) و درحالی که مذاکرات وین تا چهارشنبه آینده متوقف شده است، به خبرنگاران گفت: ایران برای بازگشت به تعهدات برجام «مطمئنا به اندازه کافی جدی نیست».

وی تاکید کرد : اگر ایران بر موضع خود مبنی لغو همه تحریم‌های وضع شده از سال ۲۰۱۷ پافشاری کند، مذاکرات به سمت «بن بست» خواهد رفت.

همزمان  محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ، نیز با انتشار پیامی در توییتر  تاکید کرد که «تمامی تحریم‌های دونالد ترامپ، ضد برجام بودند و باید رفع شوند.» او گفت که  تحریم‌های دوره ترامپ را «بی‌منطق و خودسرانه» خواند و نوشت که این تحریم‌ها «بدون توجه به تمایزات و نام گذاری‌های بی‌منطق و خودسرانه تحریم ها» باید لغو شوند.

هدف از مذاکرات وین که در آن مقامات اتحادیه اروپا بین طرف‌های باقی مانده در معامله و ایالات متحده رفت و آمد می‌کنند، بازگرداندن ایران به تعهدات و محدودیت‌های برجامی  در ازای برداشتن بخشی تحریم‌های آمریکا عنوان شده است.

با آنکه نمایندگان کشورهای عضو برجام روند مذاکرات وین را “سازنده” توصیف کرده‌اند با این حال هم عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ، و هم مقام‌های ایالات متحده گفتند که برای رسیدن به نتیجه مسیری دشوار و احتمالا طولانی در پیش است.