آژانس ‌بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد: ایران غنی‌سازی ۶۰ درصد را آغاز کرده است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته (شنبه) تایید کرد که حکومت ایران فرایند غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را در تاسیسات هسته‌ای نطنز آغاز کرده است.

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، هم دو روز پیش گفته بود  که «نیمه‌شب پنج‌شنبه به اورانیوم ۶۰ درصد رسیدیم و هم‌اکنون ۹ گرم آن را در اختیار داریم».

صالحی همچنین افزود که همزمان با غنی‌سازی ۶۰ درصدی غنی‌سازی ۲۰ درصدی نیز در حال انجام است و این اقدام یک «تحول فنی» است.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس  حکومت هم دو روز پیش گفته بود  ساعت چهار صبح «اولین محصول اورانیوم با غنای ۶۰ درصد» به دست آمد. او توضیح بیشتری در این باره نداد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته(شنبه ) ضمن تایید خبرهای اعلام شده از سوی مقام‌های حکومت ایران  درباره آغاز غنی سازی ۶۰ درصد، اعلام کرد که ایران روند غنی‌سازی اورانیوم تا غنای ۶۰ درصد را در «تاسیسات زیرزمینی غنی‌سازی نطنز» آغاز کرده است.

همزمان کاظم غریب‌آبادی، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هم خبرداد:  ایران تولید یو اف۶ با غنای تا ۶۰ درصد را از طریق تزریق گاز یو اف۶ با غنای تا ۵ درصد به طور همزمان به دو زنجیره از سانتریفیوژهای آی‌آر-۴ و آی‌آر-۶ در خطوط تحقیق و توسعه در نطنز آغاز کرد.

غریب‌آبادی افزود که بنابر اعلام ایران به آژانس، سطح غنی‌سازی یو اف۶ تولیدی بیش  از ۵۵ درصد بود.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، دو روز پیش  تاکید کرده بود  که اقدام ایران در غنی‌سازی ۶۰‌ درصدی اورانیوم به پرونده هسته‌ای این کشور «کمکی نمی‌کند».

وی گفته بود: «ما از حرف ایران که گفته می‌خواهد اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد غنی‌سازی کند، نه حمایت می‌کنیم و نه از نظر ما کمکی به حل مساله می‌کند.»

بایدن تاکید کرد که غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران خلاف توافق هسته‌ای است.

سقف تعیین شده برای غنی‌سازی ایران در برجام ۶۷/۳ درصد است که ایران در جریان کاهش تعهدات برجامی خود آن را نقض کرد و در ماه‌های گذشته سطح غنی‌سازی خود را به ۲۰ درصد رساند و اکنون همزمان با مذاکرات وین و درپی انفجار در نطنز، سطح غنی‌سازی را به ۶۰ درصد رسانده است.

رویترز در این باره نوشت که اقدام ایران در غنی‌سازی ۶۰ درصد تداوم مذاکرات وین برای احیای برجام را پیچیده کرده است چرا که گامی بزرگ در جهت تولید اورانیوم مورد نیاز برای سلاح هسته‌ای است.