آگاهان: هدف اصلی سفر وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل، زیر فشار قرار دادن رژیم اسلامی ایران بود

وزیر خارجه ایالات متحده (راست) در دیدار روز گذشته با نتانیاهو در مقر نخست وزیری در اورشلیم

نزدیکان به مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده می گویند که علت سفر او به اورشلیم و گفتگوهایی که با سران اسرائیل داشت، بحث درباره این موضوع نبود که آیا اسرائیل حق دارد و یا حق ندارد حاکمیت خود را بر دره اردن نیز برقرار سازد. این نزدیکان که نخواستند نامشان برده شود، گفتند: وزیر خارجه آمریکا با پیمودن بیش از ده هزار کیلومتر و تحمل رنج سفر، به اسرائیل نیامده بود که درباره صلح با فلسطینی و برنامه پرزیدنت ترامپ به رایزنی بنشیند، بلکه موضوع عمده ای که مورد بحث قرار گرفت ادامه همکاری های دو کشور و حتی گسترش آن علیه حکومت ایران بود.

ولی مسؤولان آمریکایی حاضر نیستند بگویند که چه تصمیماتی در این زمینه گرفته شده، و مقامات اسرائیلی نیز به طور طبیعی آن را پنهان می دارند.

با این همه، مایک پمپئو در مصاحبه ای با شبکه اول تلویزیون اسرائیل، دوباره تاکید کرد که رژیم ایران به فتنه گری در همه زمینه ها ادامه می دهد و ملت ایران را نیز به گروگان گرفته است. وزیر خارجه ایالات متحده در این مصاحبه در عین حال گفت که دولت واشنگتن با تلاش ملت ایران برای بیرون آمدن از وضع کنونی، ابراز همبستگی می کند.

آگاهان گفتند که پمپئو در گفتگوهای خود با بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس، که هر دو رهبری کابینه آینده اسرائیل را به دست خواهند داشت، به اسرائیل حق داده است که به حملات هوایی علیه استقرار سپاه قدس در سوریه ادامه دهد. وزیر خارجه آمریکا، در همایش رسانه ای مشترکی که روز گذشته با نتانیاهو در اورشلیم داشت، به طور کلی گفت که ایالات متحده از همه اقدامات اسرائیل در راستای تامین و تقویت امنیت خود جانبداری می کند.

تحلیلگران می گویند که جلوگیری از استقرار دائم سپاه قدس در خاک سوریه، یکی از منافع حیاتی تامین امنیت اسرائیل است که حتی دولت روسیه نیز آن را به رسمیت شناخته و دست اسرائیل را در ادامه این حملات در خاک سوریه باز گذاشته است.

پمپئو گفت که دولت واشنگتن همچنان مصمم است از رسیدن ارژیم ایران به بمب هسته ای جلوگیری کند و ادامه پروژه های موشکی آن حکومت را متوقف سازد و همچنین برای ادامه تحریم های تسلیحاتی علیه آن رژیم به فعالیت ادامه دهد.

وزیر خارجه ایالات متحده، در یک مورد، دولت اسرائیل را زیر فشار جدی قرار داد و آن سپردن برخی پروژه های حساس اقتصادی و امنیتی اسرائیل به مقاطعه کاران چینی می باشد. پمپئو به دولت اسرائیل هشدار داد که پروژه های مخابراتی و ارتباطی خود را به شرکت های چنین نسپارد، زیرا آن ها امکانات جاسوسی و گردآوری اطلاعات را نیز در این زیربناها می گنجانند و اگر چنین شود، ایالات متحده در آینده در برخی امور حساس اطلاعاتی، حاضر به همکاری با اسرائیل نخواهد بود.

گفته می شود که پمپئو به دولت اسرائیل توصیه کرده برنامه الحاق دره اردن به خاک اسرائیل را در حال حاضر راکد گذارد و آن را به موقعیت مناسب تری موکول نماید.