رئیس جمهوری ایالات متحده پرزیدنت بایدن در یک تماس تلفنی با نخست وزیر اسرائیل، از او به خاطر موافقت با برقراری آتش بس سپاسگزاری کرد و به نتانیاهو قول داد که دولت او همچنان خود را نسبت به امنیت اسرائیل متعهد می داند.
پرزیدنت بایدن همچنین موافقت کرد که ذخایر موشکهای ضد موشک اسرائیلی در سامانه “گنبد آهنین” را که رو به اتمام است، تجدید کند و مقادیر زیادی از این موشک ها را به اسرائیل ارسال دارد.
سامانه “گنبد آهنین” در جریان نبرد دوازده روزه و در هفتهها و ماههای پیش از آن، هزاران موشک برای شکار موشکهایی که از غزه شلیک شده بود پرتاب کرده و ذخیره این موشکها رو به پایان می رود.
پرزیدنت بایدن به شمار موشکهایی که به اسرائیل فرستاده خواهد شد اشارهای نکرد، ولی این یک امر فنی است که باید فرماندهان نظامی دو کشور بر سر آن به توافق برسند.
در اورشلیم ابراز نگرانی میشود که در سالهای اخیر، حمایت از اسرائیل در میان رهبران و شخصیتهای برجسته حزب دموکرات رو به کاهش رفته و اکنون شماری از اعضای مجلس نمایندگان و حتی شماری از سناتورهای عضو حزب دموکرات خواهان قطع کمکهای نظامی ایالات متحده به اسرائیل هستند.
در آخرین دور انتخابات کنگره، یک بانوی فلسطینی و یک بانوی مسلمان آفریقایی تبار بر شمار نمایندگان حزب دموکرات افزوده شدند و چند تن دیگر از اعضا نیز نظر مساعدی به اسرائیل ندارند و مسلما سناتور برنی ساندر نیز که خود یهودی است، به سیاستهای ضد اسرائیلیاش همچنان ادامه می دهد.
برخی تحلیلگران می گویند که پرزیدنت بایدن همچنان با صمیمیت از نیازهای امنیتی اسرائیل و همچنین روابط بسیار دوستانه فیمابین دفاع می کند و در حال حاضر ادامه همکاریهای نظامی نیز در خطر نیست، ولی روند مخالفت با اسرائیل ممکن است در آینده در حزب دموکرات افزایش یابد.
تظاهرات ضد اسرائیلی که در روزهای گذشته در چندین شهر و ایالت در آمریکا علیه اسرائیل رخ داد، نشان دیگری از قدرت گرفتن جناح مخالف اسرائیل است. البته بیشتر شمار شرکت کنندگان در این تظاهرات، مهاجران مسلمان و فلسطینی هستند. ولی این روندی رو به افزایش است که نباید نادیده گرفته شود.
قرار است آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده در آینده نزدیک به اسرائیل بیاید و برای تحکیم همکاری و ایجاد هماهنگی بیشتر در مورد مسائل حاد منطقهای، گفتگوهایی با سران این کشور به عمل آورد. بلینکن هنگام اقامت در اسرائیل با رهبران فلسطینیها نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد و سپس راهی چند کشور عربی همسایه خواهد شد.
مقامات آمریکایی گفتند که هدف این مذاکرات، تحکیم محیط آرامش و آشتی و تلاش مشترک برای تامین زندگی بهتری برای مردمان منطقه می باشد.
دولت بریتانیا و همچنین دبیرکل سازمان ملل نیز از برقراری آتش بس ابراز خشنودی کردند و خواهان ادامه و تقویت آن شدند.