آیا اسرائیل حق ندارد مهاجران غیرقانونی آفریقایی را به یک کشور آفریقایی بفرستد؟

اختلاف نظر در اسرائیل پیرامون ماندن و یا بیرون کردن پناهجویان کشورهای آفریقایی ادامه دارد. در سال های گذشته اسرائیل در برابر موج عظیمی از مهاجرت غیرقانونی افراد از کشورهای آفریقایی و به ویژه از سودان و اِریتره قرار داشت. ولی اکنون می خواهد به شیوه های قانونی و انسانی، این افراد را به کشورهای دیگر بفرستد تا همگونی جمعیتی و اجتماعی کشور یهودیان به هم نخورد.

ولی شمار زیادی از نهادهای حقوق بشری و وکیلان دادگستری و سازمان های اجتماعی، با اخراج این افراد مخالفت ورزیده و آن را کاری نادرست خوانده اند. صدها نفر از یهودیانی که هولوکاست را پشت سر گذاشته اند در این روزها اعلام کرده اند که حاضرند این پناهجویان را در خانه خود جای دهند تا دولت نتواند آن ها را اخراج کند.

همه این پناهجویان، ار طریق شبه جزیره سینا و از مرزهای جنوبی به اسرائیل رخنه کردند و بلافاصله رهسپار شهر بزرگ تل آویو و مرکز اسرائیل شدند. هم اکنون محله های کهنه در جنوب تل آویو از این افراد موج می زند و اهالی اسرائیلی این محله ها می گویند که موارد دزدی، تجاور و تعرض به شهروندان بسیار زیاد شده و اهالی محله ها امنیت خود را از دست داده اند.

از آن جا که اسرائیل نمی تواند این افراد را به کشور مادری خویش (معمولا اریتره و سودان در شمال شرق آفریقا) باز گرداند، اعلام داشته به هرکس که بخواهد به میل خود به کشور دیگری برود، بلیط رایگان هواپیما و همچنین ۲۵۰۰ دلار پول نقد داده می شود که بتوانند به مصرف نیازهای اولیه خود در کشور جدید برسانند. ولی شمار بسیار کمی از پناهجویان این پیشنهاد را پذیرفته اند.

طبق قوانین بین المللی، هر کشوری باید بخشی از پناهندگانی را که به علت سرکوب سیاسی ناچار شده اند از کشور خود بگریزند، پذیرفته و اسکان دهد. ولی مقامات اسرائیلی می گویند: اکثر پناهجویانی که به اسرائیل رخنه کرده اند، در واقع متقاضیان کار و خواهان زندگی بهتر هستند و سابقه فعالیت سیاسی مخالف رژیم کشور خود نداشته اند.

اکنون بازماندگان هولوکاست می گویند: ما بودیم که رنج دربدری و بی خانمانی را چشیده ایم و از جنایات هیتلری جان سالم به در بردیم و حاضریم پناهجویان سیاه پوست را بپذیریم و به آن ها یاری دهیم.

دولت اسرائیل می گوید که همه اقداماتش برای حل معضل پناهجویان آفریقایی، در چارچوب قوانین بین المللی انجام می گیرد.

سازمان های حقوق بشری می گویند که به موازات مهاجران آفریقایی، ده ها هزار مهاجری کار از کشورهای شرق اروپا به طور غیرقانونی در اسرائیل به سر می برند، ولی دولت برای اخراج آن ها به تلاش واقعی دست نمی زند.

ولی مقامات دولتی این اتهام را رد می کنند و می گویند که در سال های اخیر هزاران فرد که اجازه اقامت نداشته اند، از اسرائیل اخراج شده اند.

2 دیدگاه‌

  1. اگر واقعا فردی ثابت کند که از ترس جان از مملکت خود گریخته، شایسته است که کشور میزبان به او پناه بدهد، حتی بطور موقتی تا اینکه خطر رفع گردد. متاسفانه بسیاری از افرادی که فقط بدنبال رفاه بیشتری هستند به دفاتر سازمان ملل مراجعه و با کیس های جعلی درخواست پناهندگی می دهند. در صورتیکه افرادی که واقعاً راست می گویند و باید به آنها کمک شود از طرف افسران مصاحبه گر مورد بی مهری قرار گرفته و پرونده آنان رد می شود.

  2. اسرائیل تنها کشور یهودی در تاریخ بشر است و مسئله پناهنده گی در اسرائیل بالطبع بسیار حساس و مهم و سرنوشت ساز و در سطح جهانی جلب کننده است ولی امنیت اسرائیل در درجه اول از همه مورد ارزیابی قرار دارد.

Comments are closed.