درباره برقراری تفاهم بین اسرائیل و سازمان تروریستی حماس به هدف کاهش سطح تنش در خط مرزی در غزه، گزارش های ضد و نقیضی انتشار یافته است. در یکی از آن ها گفته شده که طرفین به توافق رسیده اند که اسرائیل رشته تسهیلاتی در اختیار اهالی غزه قرار دهد، و در مقابل، آن ها تعهد کنند که از شدت بخشیدن به خشونت علیه اسرائیل دست بردارند.
حماس از جمله خواستار آن است که به عنوان یک اقدام فوری، اسرائیل به امیرنشین قطر اجازه دهد که هر ماه پنج میلیون دلار وارد غزه کند تا حماس بتواند حقوق ماهیانه کارمندان خود را بپردازد. ولی بخش اعظم این حقوق بگیران، افراد چریکی و واحدهای امنیتی و تروریستی است که بر مردم غزه مسلط هستند و در همان حال عملیات اعتراضی را علیه اسرائیل تدارک می بینند.
در روزهای اخیر از شدت عملیات تعرضی در خط مرزی کاسته شده، ولی در همان حال، بر تعداد بادکنک های حاوی مواد انفجاری که به سوی اسرائیل هوا می کنند افزوده گردیده و در چند روز گذشته، بیش از یکصد آتش سوزی در نواحی پیرامونی غزه رخ داده است.
در همان حال که دولت اسرائیل به سکوت درباره تفاهم با حماس ادامه می دهد، از قول محافل دولتی گفته شد که اسرائیل از طریق نماینده سازمان ملل و دولت مصر به حماس هشدار داده است که اگر هواکردن بادکنک ها متوقف نگردد، اسرائیل به یک اقدام نظامی کوبنده دست خواهد زد. ماهیت چنین اقدامی مشخص نشده، ولی اسرائیل مایل به عملیات زمینی در داخل غزه نیست و نمی خواهد یک جنگ تمام عیار به راه افتد.
در روزهای آینده معلوم خواهد شد که آیا واقعا تفاهمی بین اسرائیل و حماس برقرار شده و آیا هوا کردن بادکنک ها متوقف گردیده است یا نه.
رهبران احزاب اوپوزیسیون در اسرائیل، همچنان به انتقاد گزنده از عملکرد دولت نتانیاهو ادامه می دهند و او را به ضعف و دادن امتیازات به حماس متهم می کنند. ولی در همان حال از ارائه یک طرح مشروح برای رویارویی با این مساله ارائه نمی کنند و استدلالشان آن است که نمی توان امور حساس نظامی را در رسانه های همگانی مورد بحث قرار داد که دشمن نیز از آن آگاه شود.
حماس از جمله خواستار احداث یک مجتمع صنعتی در مرز با اسرائیل است که کارگران اهل غزه، در پایان روز کاری، بتوانند به خانه های خود باز گردند. اسرائیل در دهه گذشته چنین مجتمعی را برپا ساخت و بسیار موفق بود، ولی سازمان های ترور با انجام یک رشته عملیات آدمکشی و بمب گذاری، موجب بستن آن مجتمع شدند.