حسن روحانی در سخنان روز گذشته خود (دوشنبه) همنوا با جناح تندروی رژیم، ادعا کرد که اسرائیل مسؤول هلاکت محسن فخری زاده سرپرست برنامه های اتمی رژیم ایران بوده و هشدار داد که انتقام سختی از این کشور گرفته خواهد شد، ولی در همان هنگام تاکید کرد که زمان و مکان آن را حکومت ایران تغییر خواهد کرد. ولی آیا رژیم ایران اراده و توان اجرای این تهدید را خواهد داشت؟
آشنایان امور یادآوری می کنند که از هلاکت قاسم سلیمانی نیز ماه های متمادی می گذرد و آیا با آمدن جو بایدن، رژیم ایران تهدید خود را در مورد انتقام جویی عملی خواهد کرد و به احتمال سازش با دولت آینده آمریکا ضربه مرگ را وارد خواهد آورد؟
حسن روحانی در نطق خود و در یک واکنش کم سابقه، اسرائیل را به صراحت به مسئولیت قتل محسن فخری زاده سرپرست برنامه های اتمی رژیم ایران متهم ساخت و تهدید کرد که انتقام سختی گرفته خواهد شد، ولی در همان حال، تاکید کرد که این تلافی جویی نباید شتابزده باشد و رژیم ایران را وسیله دست اسرائیل سازد، بلکه موعد آن باید با سنجیدگی و در موقعیت مناسب صورت گیرد.
حسن روحانی که احتمالا برای پاسخگویی به انتقادهای گزنده باقر قالیبا، ابراهیم رئیسی و دیگر تندروهای رژیم که دولت او را به ناتوانی متهم ساخته بودند، یک همایش رسانه ای برپا کرده بود، در ادامه نطق خود ادعا کرد که یکی از بزرگترین دستاوردهای دولتش شکستن تحریم های آمریکایی بوده است. او همچنین گفت که رژیم ایران برای بازگشت ایالات متحده به برجام هیچ پیش شرطی را نخواهد پذیرفت و این در حالی که جو بایدن رئیس جمهوری برگزیده ایالات متحده گفته است که بازگشت به برجام باید گام نخستین برای آغاز گفتگوهایی باشد که در آن مسائل موشکی رژیم ایران و همچنین حقوق بشر مطرح خواهد گردید.
بسیاری از کارشناسان امور امنیتی در اسرائیل می گویند که هشدار روحانی و سپاه پاسداران را باید بسیار جدی گرفت. آن ها بر این باورند که رژیم ایران با کمک عوامل تروریستی که در همسایگی اسرائیل دارد، ممکن است در صدد ضربه زدن بر آید. آنها همچنین می گویند که توانایی های رژیم ایران در وارد آوردن ضربه تروریستی به هدف های اسرائیلی و یا یهودی در کشورهای جهان را نباید دست کم گرفت.
ولی آقای منشه امیر در چند گفتگوی تلویزیونی ارزیابی کرد که حتی اگر رژیم ایران در بیست و هشت سال پیش توانست ساختمان سفارت اسرائیل در آرژانتین را منفجر کند و دو سال پس از آن ساختمان مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس آیرس را با خاک یکسان سازد، امروز فاقد این گونه توانایی ها می باشد و حتی در اجرای توطئه های تروریستی علیه مخالفان خود در چند کشور اروپایی، بی عرضگی کامل نشان داده است و تنها قدرت آن، در آدم ربایی در کشورهایی چون ترکیه و عراق می باشد.
در ارزیابی آقای منشه امیر همچنین قید شده که حمله خرابکارانه رژیم ایران علیه اسرائیل از طریق حزب الله لبنان و یا سپاه قدس در سوریه و یا حماس و جهاد اسلامی آزادی فلسطین از غزه بسیار محدود و برای رژیم ایران بسیار پرخطر خواهد بود، زیرا واکنش کوبنده اسرائیل را به دنبال خواهد داشت و انزوای رژیم ایران در جامعه جهانی را عمیق تر خواهد کرد.