بابک تقوایی تحلیلگر ایرانی با انتشار یادداشتی در سامانه خبری روزنامه ایندیپندنت فارسی به بررسی احتمال حمله هوایی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران و توانایی حکومت اسلامی برای مقابله با آن پرداخته و نوشته است: در صورت وقوع حملات هوایی اسرائیل علیه تاسیسات نظامی و اتمی و موشکی ایران، حکومت تا چه اندازه می تواند از بروز این حملات جلوگیری کند
تقوایی نوشته است: رسانههای اسرائیلی سه روز پیش گزارش دادند که به دستور رییس ستاد مشترک ارتش دفاعی، آویو کوخای، و به درخواست مقامهای دولت اسرائیل از جمله بنیامین نتانیاهو، از پنجشنبه هفته گذشته، بررسی سه طرح فوری شامل حمله هوایی برای مقابله با دستیابی رژیم جمهوری اسلامی ایران به سلاح اتمی، در دستور کار قرار گرفته است. این حمله ممکن است تا پیش از فرا رسیدن مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا انجام شود.
او گفته است که این اقدام پس از اعلام رسمی آغاز غنیسازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد در تاسیسات فردو صورت گرفته است، اقدامی که تا حداکثر پایان سال جاری میلادی، امکان تولید ۲۰۲ کیلوگرم گاز یو اف۶ یا هگزا فلوئورید اورانیوم را به رژیم اسلامی میدهد. این مقدار، برای تولید نخستین کلاهک هستهای جهت استفاده روی یکی از موشکهای بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسداران کافی است.
تقوایی در ادامه نگاشته است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، حمله به تاسیسات هستهای در ایران، امری پرخطر و پرریسک برای نیروی هوایی اسرائیل محسوب میشد. همچنین، این اقدام بدون استفاده این کشور از حریم هوایی کشورهای منطقه امری غیر ممکن بود.
این تحلیلگر ایرانی در ادامه افزود: خطر جنگندههای اف-۱۶ نیروی هوایی عراق وجود داشت و کاهش پرواز جنگندههای نیروهای هوایی کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش بر فراز عراق نیز دیگر همچون گذشته امکان پرواز بیسروصدای جنگندههای اف-۳۵آی نیروی هوایی اسرائیل را در حریم هوایی عراق نمیداد.
او گفته است : اما حال شرایط تغییر کرده است. هم پرواز جنگندهها و هواپیماهای سوخترسان نیروی هوایی، دریایی و سپاه تفنگداران ایالات متحده آمریکا بر فراز عراق افزایش یافته و هم از توان رزمی جنگندههای اف-۱۶ نیروی هوایی عراق بهشدت کاسته شده است.
تقوایی در پایان نوشته است که حال به نظر میرسد که نیروی هوایی اسرائیل بتواند در صورت حمایت دولت ایالات متحده آمریکا و پشتیبانی نیروی هوایی این کشور، بمبافکنهای ضربتی و غیر رادارگریز اف-۱۵آی رام (F-15I Ra’am) متعلق به اسکادران ۶۹ شکاری خود را بهراحتی بر فراز عراق به پرواز درآورد.
او افزوده که نیروی هوایی اسرائیل در صورت برنامهریزی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران، باید از حریم هوایی عراق استفاده میکرد؛ موضوعی که در ماههای گذشته غیرممکن به نظر میرسید، اما حالا میتواند امکانپذیر باشد.
در ادامه این یادداشت امده است که حضور شمار زیادی از هواپیماهای نظامی ایالات متحده بر فراز عراق و بهخصوص شمال آن، پوشش کافی برای نیروی هوایی اسرائیل فراهم میکند تا بهراحتی و در صورت همکاری فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده آمریکا، جنگنده-بمبافکنهای خود را برای انجام حمله هوایی به تاسیسات هستهای ایران در خنداب، فردو و نطنز از فراز شمال عراق به پرواز درآورد.
حتی در صورت شناسایی جنگندههای اسرائیلی در حال پرواز بر فراز عراق، نیروی هوایی عراق با توجه به آنکه در سه ماه گذشته با مشکلات شدید در آمادگی برای نگهداشتن ناوگان جنگندههای اف-۱۶سی و دی خود مواجه شده است، توانایی مقابله با نیروی هوایی اسرائیل را نخواهد داشت.
۱۳ سال پیش نیروی هوایی اسرائیل عملیات “بیرون جعبه” را اجرا کرد، برای انهدام راکتور هستهای الکبار سوریه که در منطقه دیرالزور بهدست متخصصان کره شمالی در دست احداث بود. در جریان این عملیات، جنگندههای اف-۱۶آی سوفا (F-16I Sufa) از اسکادرانهای ۱۱۹ و ۲۵۳ مستقر در پایگاه هوایی رامون و جنگندههای اف-۱۵آی رآم از اسکادران ۶۹ نیروی هوایی اسرائیل مستقر در پایگاه هاتزریم با پشتیبانی اطلاعاتی یک فروند هواپیمای هشدار زودهنگام هوابرد و پست فرماندهی پرنده جی۵۵۰ ناچشون اِیتام (G550 Nachshon Eitam) این عملیات را با موفقیت به انجام رساند و این رآکتور هستهای را بهطور کامل منهدم کردند.
خبر این عملیات موفقیتآمیز نیروی هوایی اسرائیل، باعث وحشت میان سران رژیم جمهوری اسلامی ایران شد.
تقوایی نوشته است : دقیقا مشخص نیست که برنامه نهایی ارتش دفاعی اسرائیل جهت توقف غنیسازی اورانیوم در ایران چه خواهد بود، اما اگر حمله هوایی باشد، این امر تنها با موافقت و همکاری ایالات متحده آمریکا میتواند بهطور یک عامل موثر، غنیسازی اورانیوم را در ایران متوقف کند، حملهای هوایی که پیش از انهدام تاسیسات هستهای در نطنز، فردو و خنداب، انهدام سایتهای راداری و پدافندی در حومه آنها و مسیر پرواز جنگنده-بمبافکنهای ضربتی اف-۱۵آی اسرائیلی را ضروری خواهد کرد.