در همان حال که ارزیابی شده شتاب گسترش ویروس کورونا در جهان رو به کندی رفته، تلاش پژوهشگران و دانشمندان در اسرائیل و سراسر جهان برای یافتن راه درمان بیماری کووید ۱۹ و همچنین واکسن ضد آن ادامه دارد و امروز (دوشنبه) گزارش رسید که در بیمارستان هداسا در اورشلیم که بزرگترین بیمارستان کشور محسوب می شود، شیوه تازه ای به آزمون گذاشته شده که هنوز معلوم نیست تا چه حد ممکن است کارساز باشد.
داروی اسرائیلی، این بار به صورت بالینی، به روی شماری از بیماران در گروه سنی بین چهل سال تا هشتاد سال مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. بیمارانی که برای این آزمایش برگزیده شده اند، همگی در شرایطی سبک و یا متوسط بیماری قرار دارند و هدف آن است که بتوان پی برد که این دارو تا چه حد می تواند از پیشرفت بیماری و وخیم تر شدن حال بیمار جلوگیری خواهد کرد.
در شماری دیگری از بیمارستان های اسرائیل، آزمایش تزریق پادتن از پلاسمای افراد شفا یافته، و یا افراد سالمی که به این ویروس مبتلا نشده اند نیز ادامه دارد تا در ظرف هفته ها یا ماه های آینده بتوان ارزیابی کرد که کدام یک تاثیر درمانی بیشتری داشته است.
داروی تازه ای که مورد آزمایش قرار گرفته Camostat Mesylate نام دارد که توسط رئیس بخش مربوطه در بیمارستان هداسا به اسرائیل آورده شده است. این دارو در ژاپن ساخته شده و در حال حاضر برای درمان بیماری های لوزالمعده مورد استفاده قرار دارد. مقامات بیمارستان اعلام داشتند که هفت هزار عدد قرص این دارو به اسرائیل آورده شده و امکان می دهد یک بررسی دقیق و کامل انجام شود.
در اسرائیل، در عین حال که شمار قربانیان و مبتلایان همچنان بالا می رود، مانند اکثر کشورهای دیگر جهان، ارزیابی می شود که از شتاب آن کاسته شده و شمار فوت کردگان و یا آنانی که حالشان وخیم است و یا حتی کسانی که به ویروس مبتلا شده اند، به طور نسبی کمتر از روزهای دیگر گزارش شده است.
در آخرین آماری که ظهر امروز انتشار یافت، آمده است که شمار مبتلایان به ۱۱۲۳۵ تن رسیده که در مقایسه با روز پیش ۱۳۲ تن افزایش داشته و ۱۱۰ نفر هم فوت کرده اند که سه مورد آن پیش از ظهر امروز اتفاق افتاده است. در عین حال شمار شفا یافتگان به ۱۶۲۷ تن رسیده که در مقایسه با روز گذشته، ۶۲ نفر افزایش یافته است.
این آمار نشان می دهد که شهر اورشلیم، پایتخت اسرائیل که بیش از چهل درصد از اهالی آن مذهبی و اولترا ارتدوکس هستند، بسیار بیشتر از شهرهای دیگر است. از دیروز محله های شهر از هم جدا گردیده و در هر یک از آنها قرنطینه برپا شده است.