اختصاصی رادیو پیام اسرائیل- در واکنش به سخنان شب گذشته بنیامین نتانیاهو در مورد آن که برنامه های متعددی در امور امنیتی و نظامی در دست تدوین دارد، و از این رو خود را شایسته ترین فرد برای به دست گرفتن وزارت دفاع می داند، برخی ناظران از احتمال طراحی یک حمله نظامی علیه حکومت اسلامی ایران سخن میگویند.
شماری از تحلیلگران امور نظامی اسرائیل، احتمال تهیه چنین برنامه ای را از نظر دور نمی دارند. ولی میگویند که حتی اگر تدوین گردد، جنبه یک سناریو خواهد داشت که تنها در صورت لزوم، به اجرا گذاشته خواهد شد.
آشنایان امور یادآوری می کنند که نتانیاهو از دو دهه پیش، و حتی قبل از آن، بر این باور بوده که رژیم اسلامی در ایران بزرگترین خطر امنیتی برای اسرائیل محسوب می شود و باید به صورت جدی با آن برخورد شود.
به گفته این تحلیلگران، نتانیاهو خطرات از سوی غزه را یک تهدید جنبی می داند و بر این باور است که مهمترین حطر موجودیتی برای اسرائیل، نیتهای شیطانی رژیم ایران با آرزوی نابودی این کشور است.
آنان میگویند که رژیم، چنان در این آرزوی سیاسی و باور دینی خود غرق است، که حاضر است همه چیز ایران را فدا کند تا بتواند به اسرائیل آسیب برساند و برای اجرای این منظور، حتی حاضر است با گروه حماس که یک نهاد تعصب گرای سنی میباشد و خود را با شیعیان در حال یک جدال دینی میداند، دست اتحاد دهد و پول و اسلحه به آنها برساند.
نتانیاهو بارها به صورت علنی و باصراحت کامل گفته است که اجازه نخواهد داد حکومت ایران در سوریه استقرار نظامی یابد و برای جلوگیری از آن، حاضر است به همه اقدامات لازم دست بزند.
همچنین نتانیاهو در بیست سال اخیر دائما گفته است که یک ایران هسته ای را تحمل نخواهد کرد.
به گفته تحلیلگران نظامی در اسرائیل، ریشه کن کردن حضور نظامی رژیم ایران در سوریه، باید با یک اقدام قاطع به نتیجه برسد، که مفهوم آن ممکن است جنگ مستقیم با رژیم ایران باشد.
روسیه حاضر نیست در این زمینه کمکی کند و یاری رسانیهای وعده داده شده از جانب ایالات متحده نیز چندان امید بخش نتواند باشد.
به گفته تحلیلگران، این احتمال نیز وجود دارد که رژیم ایران از توانایی اتحادیه اروپا برای به راه انداختن ساز و کاری که تحریمهای آمریکایی را خنثی کند، ناامید شده باشد، و یا در آینده نزدیک به طور نهایی ناامید شود و بخواهد به غنی سازی اورانیوم بازگردد.
اگر چنین چیزی رخ دهد، اسرائیل و ایالات متحده ناچار خواهند بود به راهکار نظامی علیه رژیم ایران روی آورند.
آشنایان امور یادآوری می کنند که حدود یک دهه پیش نیز، نتانیاهو در مقام نخست وزیر و اهود باراک در مقام وزیر دفاع، یک نقشه جنگی جامع علیه تاسیسات اتمی رژیم ایران تهیه دیده بودند که پس از به دست آمدن توافق برجام، انجام آن منتفی شد.
به گفته آگاهان، اکنون نتانیاهو می تواند در مقام وزیر دفاع، دیدگاه های خود را در مورد لزوم سرکوب رژیم ایران به اجرا گذارد و از آزادی عمل بیشتری برخوردار خواهد بود.
نتانیاهو این بار، برخلاف یک دهه پیش، از موقعیت برتری برای انجام چنین حمله نظامی برخوردار خواهد بود.
دو عامل اصلی برای این ارزیابی ارائه میشود که یکی در قدرت بودن دولت پرزیدنت ترامپ در واشنگتن است که در مورد میزان خطر از جانب رژیم ایران علیه کشورهای منطقه، با اسرائیل همخوانی دارد و دیگری همکاریهای آشکار و پنهانی است که بین اسرائیل و امیرنشینهای عرب، به سرپرستی عربستان سعودی در حال شکل گرفتن است و هر روز بر دامنه آن افزوده میشود.
به گفته آگاهان، تحریم های نفتی که توسط ایالات متحده اجرای آن آغاز شده، ممکن است خزانهی حکومت ایران را چنان از ارزهای خارجی تُهی کند، که موجب به پاخیزی مردم شود و این امر، سپاه پاسداران را به تلاش برای سرکوب مردم خواهد کشاند و اگر رژیم بخواهد به دفاع در برابر حملات خارجی بپردازد، یک فرصت طلائی برای مردم به وجود خواهد آمد که با گسترش عملیات اعتراضی خود، بتوانند موجب برافتادن رژیم کنونی و پایان گرفتن فتنههای آن گردند.
به گفته آگاهان، نتانیاهو پس از موفقیتی که سالیان دراز در مقام نخست وزیری داشته، اکنون می خواهد شایستگیهای خود را در مورد امور نظامی نیز به صحنه سیاسی اضافه کند.
او در کنفرانس مطبوعاتی یکشنبه شب، یادآور شد که در دوران خدمت نظامی، عضو یک گروه تکاوران پیروز ارتش بوده، در جنگ های مختلف شرکت داشته و برادر خود را در جنگ از دست داده و در امور امنیتی نیز دستاوردهایی داشته که هنوز هنگام افشای آن ها فرا نرسیده است.
اکنون مدتی است که کارشناسان امور نظامی در اسرائیل و امیران ارتش هشدار می دهند که حزب الله در حدی قوی میشود که ممکن است امنیت اسرائیل را به صورت جدی به خطر اندازد و از این رو باید برای نابود کردن توان تهاجمی و قدرت موشکی حزب الله اقدام کرد.
نتانیاهو در سخنان شب گذشته خود، به طور سربسته گفت “هرگاه ما تصمیم بگیریم، واکنش ما بسیار قاطع و کوبنده خواهد بود”. وی اشاره نکرد که خطاب او از این سخنان، چه گروهها و یا حکومتهایی هستند.
نزدیکان نتانیاهو ممکن است معتقد باشند که وقتی حکومت ایران سرکوب گردد، حزب الله لبنان نیز تکیه گاه اصلی خود را از دست خواهد داد و این خطر یا به کلی رفع خواهد شد و یا به صورت جدی کاهش خواهد یافت. آنها به صورت تمثیلی می گویند “سر مار را در تهران باید جستجو کرد”.