آیا ممکن است که اسرائیل و ایران در مسیر جنگ با یکدیگر، در خاک سوریه پیش  روند؟

اسرائیل در دو سال اخیر بیش از دویست حمله هوایی علیه مواضع و اماکن استقرار سپاه قدس در خاک سوریه انجام داده

آگاهان نظامی در اسرائیل می گویند: در همان حال که حزب الله لبنان زبان به تهدید علیه اسرائیل گشوده، حکومت اسلامی ایران نیز به تهیه برنامه هایی پرداخته تا بتواند خاک سوریه را به پایگاهی برای حمله به اسرائیل مبدل کند. فرماندهای سپاه پاسداران در ماه های اخیر بارها تهدید کرده اند که اسرائیل از سه سو مورد حمله قرار خواهد گرفت، و مردم این کشور، تنها از طریق دریا می توانند از وطن خود فرار کنند.

اسرائیل در دو سال اخیر بیش از دویست حمله هوایی علیه مواضع و اماکن استقرار سپاه قدس در خاک سوریه انجام داده ، ولی بنا به ارزیابی تحلیلگران، نتوانسته است از تقویت حضور رژیم ایران در خاک سوریه جلوگیری کند و ممکن است در آینده ای نه چندان دور، ناچار شود به عملیات نظامی گسترده تری روی آورد.

آگاهان نظامی همچنین می گویند که تلاش اسرائیل برای دور نگاه داشتن نیروهای رژیم ایران از نزدیک شدن به مرز اسرائیل در خاک سوریه، چندان سودمند نبوده است.

ارتش روسیه در ر دو ماه اخیر محدودیت های نانوشته ای برای عملیات نظامی اسرائیل در خاک سوریه قائل شده است. سوریه روز گذشته (آدینه) اسرائیل را متهم ساخت که نقاطی را در خاک آن کشور هدف هوایی قرار داده است. سوریه ادعا کرد که هیچ آسیبی وارد نیامده است و ادعا کرد که یک جنگنده اسرائیلی را سرنگون کرده استو سخنگوی ارتش اسرائیل ادعای سرنگونی هواپیما را نادرست خواند، ولی در مورد بقیه ادعاهای سوریه واکنشی نشان نداد.

آگاهان می گویند که هم اکنون دولت روسیه در نزاع جنگی با اوکراین درگیر است و مایل نیست که اسرائیل در سوریه جبهه تازه ای بگشاید.

اسرائیل همیشه اعلام داشته که وقتی امنیت خود را در خطر ببیند، حتی بدون حمایت بین المللی و یا پشتیبانی کشورهای دوست، به اقدامات دفاعی لازم دست خواهد زد.

ارزیابی آن است که اسرائیل ممکن است حضور نظامی سپاه قدس در سوریه را در ابعاد گسترده تری مورد حمله قرار دهد. ولی ارزیابی می شود که این اقدامات نخواهد توانست حضور نظامی رژیم ایران در سوریه را به کلی نابود سازد.

کارشناسان اسرائیلی می گویند که حضور فعال حزب الله لبنان در سوریه، به اجرای برنامه رژیم ایران برای تقویت حضور نظامی خود در سوریه بسیار موثر است و یک خطر واقعی محسوب می شود.

حضور نظامی روسیه در سوریه، امکانات دفاعی اسرائیل را بیش از پیش محدود می سازد. گرچه تا چندی پیش نوعی هماهنگی نظامی بین اسرائیل و روسیه، در مورد حملات هوایی اسرائیل علیه سوریه وجود داشت، معلوم نیست که آیا این هماهنگی همچنان برقرار است، و یا  سقوط هواپیمای نظامی ایلیوشین، به آن پایان داده است.

یک دیدگاه

  1. لطفا در تیتر نگویید اسراییل و ایران، بنویسید اسراییل و جمهوری اسلامی، چون من به عنوان یک ایرانی وطن پرست در سمت اسراییل خواهم ایستاد. ما ایرانی ها میدانیم که در طول تاریخ چند هزارساله کشورمان، هیچگاه از جانب یهودیان مورد حمله یا ظلم قرار نگرفتیم و همه جنگ ها و بدبختی هایی که بر سر ما آمده از سمت اعراب مسلمان یا مغول ها بوده است‌، نه قوم عزیز یهود. من حاضرم در کنار سربازان اسراییلی باشم اگر جنگی صورت گیرد نه در کنار وطن فروشان مدافع حرم مسلمانان و بشار قاتل و چهار تا افغان مزدور بیچاره که برای گرفتن اقامت ایران در آنجا به فنا میروند.

Comments are closed.