آیا واکنش کوبنده ایالات متحده نسبت به تعرض گروه چریکی وابسته به ایران در عراق، سیاست تازه است؟


آیا واکنش کوبنده ارتش ایالات متحده به تعرض تروریستی یک گروه چریکی وابسته به حکومت ایران در عراق، نشان آن است که آمریکا از این پس سیاست قاطعی در برابر رژیم ایران در پیش خواهد گرفت؟

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش می گوید: «در صورت لزوم ما به اقدامات دفاعی بیشتری دست خواهیم زد».

سخن از حمله موشکی روز گذشته (یکشنبه) در عراق است که طی آن، ارتش آمریکا در واکنش به حملات موشکی متعددی که در ماه های اخیر در عراق علیه هدف های آمریکایی روی داده، پنج قرارگاه گروه تروریستی وابسته به رژیم ایران موسوم به “کتائب حزب الله” را به موشک بست.

افراد این گروه شیعه می گویند که دست کم ۲۵ تن از چریک های آن کشته شده اند و بیش از پنجاه تن نیز زخمی گردیده است.

آخرین تعرض “کتائب حزب الله ” در عراق حمله موشکی روز جمعه (سه روز پیش) به سوی یک قرارگاه آمریکایی در نزدیکی کرکوک بود که طی آن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی کشته شد.

آگاهان امور نظامی گفتند که این نخستین بار است که ایالات تحده رسما حمله نظامی به یک گروه وابسته به رژیم ایران در خاک عراق را تائید می کند و این امر ممکن است نشان تغییری در سیاست آمریکا در برابر حکومت ایران باشد.

پرزیدنت ترامپ نیز به طور مبهم گفته است که اقدامات ارتش آمریکا در عراق، نیم نگاهی نیز به حکومت اسلامی ایران دارد.

این واقعیت که در کنفرانس مطبوعاتی واشنگتن، وزیر خارجه آمریکا در کنار وزیر دفاع آن کشور حاضر شد و به تشریح سیاست فعال دولت پرزیدنت ترامپ پرداخت نیز، یک امر بی سابقه است و شدت هشدار آمریکایی علیه رژیم ایران را نشان می دهد.

البته لحن سخن پمپئو تهدیدآمیز نبود و می توان گفت که جنبه هشدار دهنده داشت. وزیر خارجه آمریکا از جمله گفت: «ایالات متحده در برابر رفتارهای جمهوری اسلامی ایران بی تفاوت نخواهد ماند».

سرکرده گروه تروریستی “کتائب حزب الله” ملقب به ابو مهدی المهندس (راست) در دیدار با قاسم سلیمانی

“کتائب حزب الله” و یا گردان های حزب الله، شاخه ای از سازمان های تروریستی در زیر چتر “حشد الشعبی” عراق می باشد. ولی وفادارترین گروه شیعه نسبت به رژیم ایران محسوب می شود و علنا علی خامنه ای را رهبر خود می داند و از بودجه های کلانی از جانب رژیم ایران برخوردار است.

در کنفرانس مطبوعاتی واشنگتن، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا نیز ضمن  “موفقیت آمیز” بودن عملیات روز گذشته، افزود که به پرزیدنت ترامپ اطلاع داده که در آینده در صورت لزوم، عملیات نظامی بیشتری اجرا خواهد گردید.

گروه “کتائب حزب الله” تهدید کرده که از ایالات متحده به شدت انتقام خواهد گرفت. این گروه وابسته به رژیم ایران، علنا می گوید که هدف اصلی آن، بیرون راندن ارتش آمریکا از عراق می باشد – این هدفی است که حکومت ایران نیز از هنگام حمله نظامی ایالات متحده به هدف برانداختن صدام حسین، می کوشد آن را عملی سازد.

در یک سال اخیر، چندین حمله علیه انبارهای اسلحه و مراکز تجمع “کتائی حزب الله” و دیگر گروه های وابسته به حشد الشعبی در خاک عراق صورت گرفته بود که توسط هواپیماهای ناشناس انجام گرفت. این حملات به ارتش اسرائیل نسبت داده شد – ولی بعید نیست که ارتش آمریکا به آن دست زده بود تا گروه های طرفدار رژیم ایران در عراق را تضعیف کند.

2 دیدگاه‌

  1. زمانبندی طرح سرنگونی رژیم با حمله نظامی آمریکا در کمتر از یکماه:
    ۱. نابودی کامل نیروی هوایی فرسوده و سطوح پروازی تمام فرودگاه های کشور: ۱ تا ۲ روز.
    ۲. شناسایی و نابودی دوهزار لانچر موشکی ثابت و متحرک در سراسر کشور تنها پس از اولین مورد استفاده آنها: ۱ هفته.
    ۳. نابودی کامل ناوگان فرسوده و پایگاه های نیروی دریایی کشور: ۱ تا ۲ روز.
    ۴. شناسایی و نابودی تمامی لانچرهای اژدرانداز و قایق های تدرو در سواحل خلیج فارس: ۱ هفته.
    ۵. نابودی کامل پادگانهای و زیر ساختهای فرسوده نیروی زمینی سپاه و ارتش پس از تکمیل مراحل فوق با موشکباران و بمبارانهای سنگین و بی وقفه: ۱ تا ۲ هفته.
    ۶. نابودی مراکز سیاسی، اقتصادی و کاخهای سران حکومت در سراسر کشور: ۱ تا ۲ روز.
    ۷. قیام سراسری و مسلحانه مردمی در کنار کماندوهای آمریکایی با نیروهای سرکوبگر انتظامی و لباس شخصی رژیم: ۱ هفته.

  2. البته این آمار من از جمعیت و نفوذ کردها در ایران و حتی کشورهای همسایه با احتساب آمار ۲ زبانه های این جمعیتها است که کاملا واقعی میباشد ولی ترکها آنرا انکار میکنند و درذهن خودشان برای آنکه ترکها را در ایران اکثریت نشان بدهند جمعیت مردم ایران به لحاظ قومی در ۴ بخش ترک و کرد و لر و بلوچ و لک و فارس تقسیم بندی میکنند و جمعیت ترکها را از آنها بالاتر معرفی میکنند

Comments are closed.