فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در حاشیه اجلاس رهبران گروه۲۰، که کشورش میزبان آن است، در گفتوگو با رویترز گفت اطمینان دارد که دولت جو بایدن سیاستی را در پیش خواهد گرفت که به ثبات منطقه کمک کند و هرگونه گفتوگو با آن دولت منجر به یک همکاری قوی خواهد شد.
در ادامه بر تاریخ ۷۵ ساله “همکاری دفاعی قوی” بین دو کشور اشاره کرد و گفت انتظار دارد این همکاری ادامه یابد.
به گفته تحلیلگران مشارکت استراتژیک ایالات متحده با عربستان احتمالاً پایدار خواهد بود، اما تغییراتی در جریان است و در همه پایتختهای کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله ریاض از این تغییرات استقبال نخواهد شد.
پرزیدنت ترامپ متحد و حامی عظیم خاندان سعودی حاکم در عربستان سعودی بود.
او پس از روی کار آمدن در سال ۲۰۱۷ ریاض را به عنوان مقصد اولین سفر ریاست جمهوری خارجی خود انتخاب کرد. همچنین
داماد او، جارد کوشنر، رابطه نزدیک کاری با محمد بن سلمان، ولیعهد قدرتمند عربستان سعودی برقرار کرد.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: «اگر ایالات متحده، شبهنظامیان حوثی یمن تحت حمایت ایران را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد، اقدامی کاملا بجا انجام داده است».
فیصل بن فرحان افزود: «همه ما میدانیم که بسیاری از سلاحهای حوثی ها و بخش مهمی از ایدئولوژی آنها ریشه در ایران دارد. بنابراین آنها بیتردید یک سازمان تروریستی مورد حمایت خارجی هستند».
رویترز پیشتر خبر داده بود که پرزیدنت ترامپ قصد دارد به عنوان بخشی از کارزار «فشار حداکثری» علیه تهران گروه حوثی های وابسته به حکومت ایران را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد.
پیشتر نیز معمر الاریانی وزیر اطلاعرسانی دولت قانونی یمن ، با انتشار بیانیه ای، سایر کشورها و مردم عرب منطقه را به «عدم اتخاذ موضع نظارهگر» در برابر اقدامات خصمانه و تروریستی حکومت اسلامی ایران که تهدیدی علیه امنیت منطقهای و بینالمللی است، فراخواند.