ابراز نگرانی شماری از دانشمندان جهان از وضعیت دو دانشجوی زندانی در ایران

علی یونسی (راست) و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی بازداشت‌شده در ایران

شماری از دانشمندان و فیزیکدانان جهان از وضعیت علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی در ایران ابراز نگرانی کرده و با انتشار نامه ای به رییس قوه قضائیه حکومت ایران، خواسته اند که علت دستگیری این دو نفر روشن شود.

این دانشمندان،خواهان اطمینان یافتن از رعایت حقوق این دو دانشجوی زندانی شده‌اند و از قوه قضائیه ایران درخواست کرده‌اند که اگر دلیل قانونی معتبری برای بازداشت آنها وجود ندارد، بلافاصله آنها را آزاد کنند.

“کمیته دانشمندان دغدغه‌مند” سازمانی غیردولتی از دانشمندان، فیزیکدانان، مهندسین و فرهیختگانی است که می‌گویند هدفشان حمایت و ارتقای حقوق بشر و آزادی علمی در سراسر جهان است.

ماموران لباس شخصی، اواخر ماه گذشته، علی یونسی دانشجوی مهندسی کامپیوتر و امیرحسین مرادی دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف را بدون ارائه هیچگونه حکمی، با ضرب و شتم بازداشت کردند.

خانواده علی یونسی می‌گوید که او را در حالیکه به شدت مضروب شده و از ناحیه سر زخمی بوده، به خانه می‌آورند و پس از بازرسی منزل و ضبط کامپیوترها، گوشی موبایل‌ او را با خود می‌برند.

نزدیک به بیست روز بعد از بازداشت آنها، سخنگوی قوه قضائیه حکومت ایران، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره این دو دانشجو گفت که “این افراد به گروه‌های ضد انقلاب وصل شدند و با گروه مجاهدین خلق ارتباط داشتند و در بازرسی از منازل این افراد اقلام انفجاری کشف شد”.

از سویی دیگر، شاهزاده رضا پهلوی صدور حکم زندان برای ده تن از شهروندان ایران را ظالمانه خوانده و در توئیتی نوشت: «جمهوری اسلامی حتی در این شرایط، سرکوب و فشار بر فعالان و آزادی‌خواهان را با شدت ادامه می‌دهد».

شاهزاده رضا پهلوی افزود: «جمهوری اسلامی حتی در میانه همه‌گیری کرونا که خود نیز به گسترش آن دامن زد، کارزار سرکوب و فشار بر فعالان و آزادی‌خواهان را با شدت ادامه می‌دهد. احکام ظالمانه زندان برای ۱۰ مبارز مدنی باید متوقف شود. از همه هم‌میهنان، نهادهای حقوق بشری و رسانه‌ها می‌خواهم که صدای این مبارزان باشند».

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ۵ روز پیش حکم محکومیت ده شهروند در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی به بیش از صد سال زندان را تایید کرده است. ۵۳ سال از این حکم قابل اجرا است.

در رای دادگاه، “اجماع و تبانی علیه امنیت کشور”، “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری” به عنوان اتهامات این فعالان سیاسی و مدنی ذکر شده است.
این افراد که در شهرهای تهران، گرگان، قم، تنکابن و… بازداشت شده‌اند، همچنین به حمایت از نظام پادشاهی متهم شده بودند.