
از ساعت دو بعدازظهر امروز (آدینه) در سراسر اسرائیل قرنطینه اعلام می شود و جز نهادهای بسیار ضروری مانند فروشگاه های مواد خوراکی و داروخانه ها، همه جا بسته خواهد بود و اهالی اجازه خواهند داشت فقط تا فاصله یک کیلومتری از خانه خود دور شوند. ولی جدل درباره پروتکل نمازگزاری و تظاهرات علیه دولت همچنان مورد بحث و جدل است.
در روزهای اخیر شمار مبتلایان در اسرائیل در ابعاد بسیار نگران کننده ای بالا رفته و در روز گذشته به بالاتر از هفت هزارو پانصد تن رسیده است. البته شمار بیمارانی که در وضعیت سخت قرار دارند، چندان بالا نرفته، ولی در شبانه روز اخیر هفت تن دیگر فوت کرده اند و شمار جانباختگان به ۱۳۷۹ نفر رسیده است.
از هنگام بروز کورونا در اسرائیل تا امروز، شمار مبتلایان از دویست هزار نفر فراتر رفته که حدود شصت هزار تن هنوز در مراحل گذراندن بیماری به سر می برند و اکثر آن ها در خانه های خویش هستند تا دوران بیماری به پایان رسد.
مشکل در آن است که از شامگاه روز یکشنبه (پس فردا) روزه بزرگ یهودیان، یوم کیپور آغاز می شود و باورمندان خواهان برگزاری حداکثری آئین دینی، در عین رعایت پروتکل بهداشتی هستند. از آن جا که حضور در تالار کنیسا بسیار محدود گردیده، در بسیاری از نقاط کشور، باغ ها و چمنزارها به نیایشگاه موقت مبدل گردیده است، که نمی تواند انتظارات همه باورمندان، به ویژه قشر تعصب گرا را تامین کند.
مساله برگزاری تظاهرات، که یکی از اصول دموکراسی اسرائیل محسوب می شود نیز، همچنان در بحث و جدل است و نخست وزیر و طرفداران او خواهان توقف کامل تظاهرات هستند، امری که احزاب اپوزیسیون با آن به شدت مخالفت می ورزند و حتی حزب آبی و سفید که در دولت ائتلافی شرکت دارد، خواهان آن است که آئین نماز و تظاهرات سیاسی، با حفظ همه مقررات بهداشتی رعایت شود.
یک اشکال اساسی آن است که مسئله مبارزه با کورونا در اسرائیل، به یک موضوع سیاسی مبدل گردیده و هر گروه می کوشد آن را به سوی منافع خود بکشد.
آگاهان می گویند که پروفسور رونی گومز سرپرست ستاد مبارزه با کورونا به حد یاس رسیده، زیرا کمتر کسی در بین سیاستمداران به تصمیمات او توجه دارد. ولی وی گفته است که قصد کناره گیری ندارد. یکی از موارد اختلاف آن است که نخست وزیر خواهان برقراری قرنطینه کامل شده، ولی پروفسور گومز که زاده شیراز است، از قرنطینه نقطه ای، با محدودیت های کمتر جانبداری می کند.