شماری از رسانههای جمهوری اسلامی از “عفو” تعدادی از زندانیان سیاسی، دانشجویان، بازداشتیهای روز کارگر و برخی از کارگران معترض شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه، از سوی رهبری خبر دادند، اما وکلای این زندانیان در این باره گفته اند که تاکنون به آنان اطلاعی داده نشده و آنرا “ابهامبرانگیز” خواندند.
همچنین کانال تلگرامی کارگران هفتتپه نیز از جزئیات این خبر ابراز بیاطلاعی کردهاند. این در حالی است که سایت اینترنتی علی خامنهای، نوشته که با درخواست ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه به مناسبت عید فطر، برای “عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳۷۲۱ نفر از محکومان”، از جمله “برخی از کارگران هفتتپه و محکومان امنیتی”، موافقت کرده است.
خبرگزاری های حکومتی نیز گزارش دادند که بیش از سه هزار و ۷۰۰ زندانی در ایران عفو شده اند که تعدادی از محکومان امنیتی از جمله تعدادی از دانشجویان، برخی کارگران هفت تپه و چند نفر بازداشت شدگان روز کارگر در این فهرست قرار دارند.
مرکز رسانه قوه قضاییه،نیز اعلام کرد: «رییس این قوه در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خواستار موافقت با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی شده است».
هنوز اسامی کسانی که مورد عفو قرار گرفته اند مشخص نشده است.
در پرونده کارگران هفت تپه، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، محمد خنیفر، امیرحسین محمدیفرد، ساناز اللهیاری، امیر امیرقلی و عسل محمدی هریک به پنج سال زندان محکوم شدهاند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، سال گذشته در گزارشی به شورای حقوق بشر سازمان ملل، شمار زندانیان در ایران را ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرده بود.
در ماههای اخیر و با همهگیری گسترده کرونا در ایران، درخواستها برای آزادی زندانیان بالا گرفت و از جمله گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، عفو بینالمللی، زندانیان سیاسی سابق و گروهها و نهادهایی دیگر خواستار این اقدام شدند.
در همین زمینه، در بحبوحه شیوع کرونا و عفو و اعطای مرخصی به شماری از زندانیان، برخی از زندان های ایران شاهد نا آرامی بودند.