پس از تائید خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی از جانب پرزیدنت ترامپ، و ابراز خرسندی در داخل ایالات متحده و در بسیاری از کشورهای جهان، اکنون این پرسش مطرح است که آیا با کشته شدن سرکرده گروه موسوم به “خلافت اسلامی” یا “داعش”، کتاب آن بسته شده و یا به موجودیت خود ادامه می دهد و در آینده ممکن است سر بلند کند و جنایات بیشتری به بار آورد.
تردیدی نیست که آگاهی یافتن از محل پنهان شدن سرکردۀ داعش و خانواده اش کار آسانی نبود. ولی افراد و گروه ها و سازمان های زیادی به ایالات متحده برای گردآوری اطلاعات لازم، یاری رساندند.
دولت آمریکا یک جایزه ۲۵ میلیون دلاری برای سر البغدادی تعیین کرده بود و اکنون باید دید که آیا کسی یا گروهی این جایزه را برای خود مطالبه می کند یا نه.
بی تردید، آوردن تکاوران آمریکایی به محل و برنامه ریزی دقیق و انجام موفقیت آمیز حمله کار ساده ای نبود و انجام عملیات، یک دستاورد نظامی برجسته تلقی می شود.
ایالات متحده برای یافتن اسامۀ بن لادن بنیانگذار القاعده نیز مبالغ کلانی هزینه کرد و بالاخره موفق شد و او را به هلاکت رساند.
بی تردید، کشتن این گونه سرکردگان گروه های ترور، قطع کامل عملیات آدم کشی را تضمین نمی کند و بزودی فرد دیگری جایگزین البغدادی می شود.
منشه امیر در مصاحبه کوتاهی که امشب (یکشنبه) از صدای آمریکا پخش شد، توضیح داد که یک سازمان یا گروه را می توان از طریق قتل رهبرش تضعیف کرد و حتی ادامه کار آن را متوقف ساخت، ولی اندیشه و ایمانی را که پشت سر این گروه وجود دارد نمی توان از میان برد.
از دیدگاه منشه امیر، کمترین سود هلاکت البغدای، و پیش از آن نابود کردن اسامه بن لادن، آن است که تروریست های دیگر بدانند و آگاه باشند که خطر مرگ همیشه آن ها را تهدید خواهد کرد و احتمال بسیار وجود دارد که آن ها بالاخره نابود شوند.
ولی آیا فردی که وارد این بازی خطرناک شد، از مرگ می ترسد و احتمال کشته شدن، او را از ارتکاب این جنایات باز خواهد داشت؟
پرزیدنت ترامپ در پیام تلویزیونی خود گفت که چگونه البغدادی هنگامی که از سگ های هار سربازان آمریکایی به داخل یک تونل بسته فرار کرد و در لحظه ای که احساس کرد به مرگ نزدیک می شود، دائما فریاد می کشید و ضجه می زد. حتی اگر این جزئیات حقیقت داشته باشد، نشان می دهد که هر انسانی در لحظه ای ممکن است کنترل اعصاب خود را از دست بدهد.
از دیدگاه منشه امیر، اشتباه است اگر اندیشیده شود که با قتل ابوبکر البغدای، داعش نیز رخت بر می بندد.
درست است که داعش در عراق نابود شد و در سوریه نیز توانستند بساط آن را برچینند، ولی گروه هایی که از داعش الهام گرفته اند، همچنان در چندین نقطه جهان فعال هستند و منهدم کردن آن ها کار آسانی نیست.
نزدیک ترین حضور داعش، از نظر منافع اسرائیل، در شبه جزیزه سینا و گروهی است که خود را “انصار بیت المقدس” می نامد و تا به حال چند بار به خاک اسرائیل تعرض کرده، ولی به شدت سرکوب شده است.
در آفریقا نیز حضور شاخه های داعش، با اسامی مختلف همچنان به شدت احساس می شود. گروه بوکو حرام و جنایاتی که مرتکب شده، یک نمونه از این واقعیت دردناک است. آنچه را نیز که در سومالی می گذرد می توان به آن اضافه کرد.
تجریه گذشته ثابت کرده که هلاکت رهبران گروه های ایدئولوژیک، باعث نابودی مرام آن ها نمی شود.
ناحیه ادلب در سوریه، که البغدادی در آن جا پنهان شده بود، در فاصله نسبتا کمی از مرز ترکیه قرار دارد و بسیاری از اعضای باقیمانده داعش می توانند از آن جا خود را به اروپا برسانند و به عملیات تروریستی ادامه دهند.
در دو سال گذشته، پس از آن که داعش ضربات سهمگینی متحمل شد و تقریبا بخش عمده زمین های تحت تصرف خود را از دست داد، بسیاری از اعضای داعش ریش خود را تراشیدند و لباس عادی به تن کردند و حتی برای رد گم کردن به سیگار کشیدن پرداختند تا هرگونه شبهه ای رادر مورد تعلق داشتن خود به داعش پنهان سازند. همین افراد می توانند خود را به اروپا برسانند و عملیات تروریستی را از سر بگیرند.
در سال های اخیر ده ها عمل تروریستی توسط عوامل داعش در چند کشور اروپایی رخ داده که قربانیان زیاد داشته و بیم تکرار آن می رود.
ابوبکر البغدادی همراه با شماری از زنان و کودکان خود نابود شد، ولی داعش هنوز وجود دارد و سرکوب آن کار آسانی نخواهد بود.
با سلام
تا رژیم اخوندها هست مطمئن باشید بنیاد گرایی اسلامی هم هست , برای از بین بردن بنیادگرایی اسلامی باید سر مار در ایران را زد, ابو داعش در تهران تشریف داره
برادر سید علی خامنه ای و قاسم سلیمانی کشته شد ولی آنها هنوزنه!؟؟