اتحادیه اروپا اعلام کرد :  ۳۰۰میلیون دوز واکسن کورونا از شرکت فایزر را می‌خرد

پس از آنکه شرکت داروسازی فایزر آمریکا اعلام کرد واکسن تحت آزمایش این شرکت تاکنون ۹۰ درصد موفقیت نشان داده است، اتحادیه اروپا فوری موافقت کرده است که ۳۰۰ میلیون دوز از آن را که محصول مشترک فایزر و شرکت بایوان‌تک است را پیش خرید کند.

متخصصان می گویند: این واکسن که موفقیت آن خوش‌بینی فراوانی در جهان به وجود آورده اکنون در فاز سوم آزمایشی است و به ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر داوطلب شرکت در این مرحله تزریق می‌شود.

شرکت فایزر نیز  پیش‌بینی می‌کند تحویل این سفارش از اواخر سال جاری میلادی آغاز شود.

داده‌های اولیه از فاز سوم آزمایش واکسن کووید۱۹ این دو شرکت، حاکی از ۹۰ درصد پیشگیری موفقیت‌آمیز در میان شرکت‌کنندگان بوده است.  فایزر و بایو‌-ان‌-تک در نتایج علمی خود اعلام کردند:  این واکسن را روی یک نمونه ۴۳ هزارو ۵۰۰ نفری از داوطلبان آزمایش کرده‌اند.

این دو شرکت بنا دارند درخواست صدور مجوز اضطراری واکسن خود را تا پایان ماه نوامبر جاری به سازمان غذا و دارو آمریکا (اف‌دی‌ای) بفرستند.

استلا کراکیدس، مسئول کمیسیون بهداشت اتحادیه اروپا گفته این توافق خرید واکسن “بسیار حائز اهمیت” است. اما در عین حال گفته است ف این واکسن تنها در صورتی توزیع خواهد شد که تمامی مراحل ایمنی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

کراکیدس، افزود: “این توافق‌نامه به معنای این است که ما یک گام به آنچه هدف خود قرار داده بودیم نزدیک‌تر شده‌ایم.”

خانم کراکیدس از جدول زمانی و نحوه توزیع این واکسن در میان اعضای اتحادیه اروپا حرفی به میان نیاورده است.

او همچنین هشدار داده است: “واکسن به معنای تیر طلایی که ویروس را یک شبه نابود خواهد کرد نیست.”

همزمان  رئیس سازمان بهداشت اتحادیه اروپا نیز گفته است : انتظار دارد نخستین واکسیناسیون سراسری در محدوده یورو که ۲۷ عضو دارد از اوایل سال میلادی آینده (۲۰۲۱) آغاز شود.

آمار ابتلا به کرونا در دنیا ۵۱ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر است و بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر هم جان‌باخته‌اند. ماسک و واکسن موثر، مهم‌ترین راه‌ها برای پایان دادن به همه‌گیری جهانی کرونا تلقی می‌شود.

هم اکنون  در ۱۶ کشور و از جمله اسرائیل پژوهش ها برای تولید واکسن ادامه دارد و در مراحل مختلف است، اسرائیل نیز یکی از پیشرفته ترین انها محسوب می شود ولی در این میان دولت روسیه نیز  به میدان امده است ادعا می کند که تمام واکسن‌های کرونای ساخت روسیه موثر هستند.

یادآور می شود که روسیه تاکنون هیچ مداک علمی در این باره ارائه ندادند که بتوان آن را بررسی کرد، در برخی از گزارش ها گفته شده است که این در واقع همان واکسن فایزر است که انها اطلاعات اش را هک کرده اند و مسکو اطلاعات علمی آنرا نمی تواند منتشر کند