در پی حملات متعدد حکومت ایران به کشتی های بازرگانی و نفتکش در خلیج فارس، تلاش ایالات متحده برای برپایی یک ناوگان تامین امنیت آمد و شد در آب های خلیج فارس پیشرفت می کند.
قرار است کشورهای عربی و اروپایی، در کنار ناوگان دریایی آمریکا، و به هدف ایجاد امنیت کشتیرانی در منطقه یک ائتلاف دریایی تشکیل دهند.
در همین راستا، مقرر شده که یک ناو فرانسوی ماموریت اروپا برای امنیت خلیج فارس را فرماندهی میکند. ولی اروپاییان هنوز رسما اعلام نکرده اند که در نیروی بین المللی پیشنهادی از جانب ایالات متحده شرکت می کنند و یا خواهان تشکیلات جداگانه خویش هستند.
یک سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه گفت: «ناو جنگی کوربت از ابتدای سال میلادی آینده در ماموریت اروپایی امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس شرکت خواهد کرد.».
دولت فرانسه اعلام کرده که حدود ۱۰ کشور اروپایی و غیراروپایی متناسب با رای پارلمانهای این کشورها ممکن است به ماموریت اروپایی بپیوندند. فرانسه از پایگاه دریایی خود در امارات عربی متحده به عنوان مرکز فرماندهی این ماموریت استفاده خواهد کرد.
سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه گفت: یک کشتی جنگی و هلیکوپتر هلندی از ماه فوریه به این ماموریت خواهند پیوست و در فصل پاییز با یک کشتی دانمارکی جایگزین خواهد شد.
خبرگزاری رویترز در این باره نوشته است : آمریکا با چند کشور دیگر که تاکنون به ائتلاف دریایی آن کشور پیوسته اند از ماه نوامبر عملیات مشترک برای حفاظت از نفتکشها در برابر تهدیدهای ایران را آغاز کرده است.
بعد از حمله به چندین نفتکش در خلیج فارس و دریای عمان، آمریکا و عربستان، حکومت ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کردند.
فرانسه و سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان نگران بودند که پیوستن کشورهای اروپایی به ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا به خصوص در شرایطی که تنش در منطقه افزایش یافته می تواند پیام نادرستی باشد. کشورهای اروپایی امضا کننده توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران که آمریکا سال گذشته از آن خارج شد هنوز طرفدار حفظ این توافق هستند.
طی سال جاری تنش در منطقه افزایش یافته، تعدادی از نفتکشها در آبهای خلیج فارس و اطراف تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفته اند و آمریکا پرسنل و تجهیزات نظامی بیشتری به منطقه اعزام کرده است.
حکومت ایران با هر دو ماموریت آمریکا و اروپا برای حفاظت از کشتیرانی در منطقه مخالفت کرده و می گوید حفظ امنیت در این دریاها باید برعهده ایران و سایر کشورهای منطقه باشد.
هنوز مشخص نیست که چند کشور به ائتلاف دریایی آمریکا که فعالیت خود را از ماه نوامبر آغاز کرده خواهند پیوست. ولی بریتانیا و استرالیا، هلند،فرانسه تعهد داده اند که از طریق ارسال تجهیزات با آن همکاری خواهند کرد. دولت بریتانیا به ماموریت اروپایی نپیوسته است.