سردرگمی در میدان سیاسی اسرائیل پیرامون احتمالی برپایی دولتی که بتواند جایگزین کابینه کنونی شود همچنان ادامه دارد و در حالی که کمتر از یک هفته به پایان مهلت چهار هفته ای یائیر لپید برای برپایی دولت آینده باقی مانده، هنوز معلوم نیست که آیا او به چنین موفقیتی دست خواهد یافت، و یا آن که بنیامین نتانیاهو دوباره گوی سبقت را از رقیبان خود خواهد برد و همچنان نخست وزیر باقی خواهد ماند.
این بار شاهین ترازو به دست سیاستمدار جاه طلبی به نام نفتالی بِنِت قرار دارد که خود رهبر حزب راستگرای “یِمینا” یعنی “به سوی راست” می باشد، ولی حاضر نیست به دولت راستگرای نتانیاهو بپیوندد و ممکن است بالاخره دولتی را به ریاست رهبر “یِش عاتید” بسپارد با ادامه نخست وزیری نتانیاهو مخالفت سرسختانه ای دارد.
هر دو جناح رقیب، یعنی لیپید و نتانیاهو به نفتالی بنت پیشنهاد تقسیم دوران چهارساله نخست وزیری را داده اند و او باید در همین روزها نسبت به آن تصمیم بگیرد.
با این فرق، که نتانیاهو حاضر است دو سال پایانی نخست وزیری را به بنت بدهد، اما رهبر یِمینا می گوید که نمی تواند به این قول نتانیاهو اعتماد کند و بلایی که بر سر بنی گانتس آورد ممکن است تکرار شود.
جبهه مخالف نتانیاهو به رهبری لَپید، حاضر است دو سال اول را به بنت بسپارد. ولی در این باره هنوز توافق نهایی صورت نگرفته است و بنت که همیشه در رویای نخست وزیر بوده، در چند روز آینده باید تصمیم بگیرد.
ارزیابی می شود که حتی اگر لپید بتواند دولت آینده را برپا سازد، بعید می نماید که مدتی طولانی دوام آورد زیرا اعضای آن از طیف بیسابقه ای از احزاب سیاسی هستند که برخی از آنها در دو قطب کاملا متضاد قرار دارند.
اگر لیپید قادر به برپایی کابینه بعدی شود، دولت او مرکب از راستگرایان افراطی، راست گرایان میانه، سوسیالیست های حزب کارگر و حزب چپ گرای کشور خواهد بود که معلوم نیست چگونه بتوانند روی مسائل اساسی در سیاست خارجی، و شیوه برخورد با مساله فلسطینی ها و موضوع های دیگر کشوری به توافق و هماهنگی برسند.
شامگاه روز گذشته (آدینه) پس از آن که خبر رسید نفتالی بنت ممکن است با لپید یک دولت ائتلافی برپا سازد، نتانیاهو در حساب توییتری خود او را به شدت مورد حمله قرار داد و پرسید چگونه یک چنین سیاستمدار راستگرا حاضر است با یک دولت چپگرا دست همکاری بدهد. بنت در این پیام نتانیاهو متهم گردید که ایدئولوژی خود را برای رسیدن به قدرت به حراج گذاشته است.
در ساعات امشب، پس از پایان روز شنبه مقدس، شاید مشخص شود که احتمال برپایی کابینه آینده در چه نقطه ای قرار دارد؟ آیا آقای لپید در روزهای آینده می تواند به رئیس جمهوری مژده دهد که موفق به تشکیل کابینه شده، و یا آن که اسرائیل برای پنجمین بار در ظرف دو سال اخیر، با انتخابات زودهنگام روبرو شود.