عبدالرضا داوری از نزدیکان پیشین محمود احمدینژاد که به تازگی علیه وی موضع میگیرد، در مصاحبه با عصر ایران گفته است که احمدی نژاد معتقد است که نظام حاکم پایدار نیست، وی طرحی در ذهنش است که بر اساس آن جمهوری اسلامی بهزودی مانند شوروی سابق فرو میپاشد.
داوری گفت: «احمدینژاد ۵ سال پیش ، مرتباً به ما میگفت جمهوری اسلامی سه ماه، حداکثر شش ماه دیگر سقوط میکند. حتی در اواخر سال ۹۹، وقتی که بحث انتخابات مطرح بود، بقایی هم به من گفت اصلاً ببین جمهوری اسلامی به انتخابات میرسد؟ یعنی تلقیشان این بود که جمهوری اسلامی تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سقوط میکند».
عبدالرضا داوری افزود: احمدینژاد و یارانش معتقد هستند که سه عامل میتواند منجر به سقوط نظام شود: «فوت رهبری، حملۀ آمریکا به ایران و آشوبهای اجتماعی»
وی در حالی این سخنان را بیان می کند که بسیاری از حامیان محمود احمدینژاد و حتی نزدیکان خود او معتقدند وی پس از آزادی از زندان با تغییری ۱۸۰ درجهای عملاً به مهره نیروهای امنیتی تبدیل شده است. موضوعی که البته خود داوری آن را تکذیب میکند.
تاکنون محمود احمدینژاد و دفتر او در مورد ادعاهای داوری واکنش نشان نداده اند.
حکومت از ان جا که می داند مردم در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت بالایی نخواهند داشت برای تهییج افکار عمومی برای شرکت در این انتخابات نمایشی ، از حضور محمود احمدینژاد استفاده کرده است. مسئلهای که بارها از سوی نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی با مخالفت مواجه شده است.
بااینحال به نظر میرسد که قصد رئیس دولتهای نهم و دهم برای حضور در انتخابات جدی است و او قصد دارد هزینه رد صلاحیت خود را برعهده شورای نگهبان بگذارد. از سوی دیگر برخی از تحلیلگران معتقدند که اساساً هسته سخت قدرت به دلیل مسئله جانشینی، قصد ندارد به جز افراد نظامی و نزدیک به سپاه، اجازه ورود کس دیگری را بدهد.
از سوی دیگر نظام جمهوری اسلامی مطابق با گفتههای خامنهای، نیازمند مشارکت بالای مردم در انتخابات است تا برای خود مشروعیت کسب کند. در چنین شرایطی به نظر میرسد کار برای طراحان زمین بازی انتخابات دشوار شده است. چون از یک سو به حضور مردم نیاز دارند و از سوی دیگر میخواهند کاندیدای مورد نظر بیت رهبری از صندوق بیرون بیاید. موضوعی که باتوجهبه عدم امکان حضور کاندیداهای همه گروههای سیاسی و نظارت آزادانه مردم بر انتخابات، دست حاکمان را برای مهندسی نتایج بازتر میکند.
پیشتر، غلامعلی حدادعادل، پدر همسر مجتبی خامنهای، گفته بود: «آمدن احمدینژاد را در انتخابات اصلاً در نظر نگیرید. تکلیف روشن است. زیاد تحت تأثیر فضای مجازی، موضعگیریها، بودن و نبودن و حرفزدنها نباشید. چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
محمود احمدینژاد نیز در پاسخ، به حدادعادل گفته بود: حدادعادل «قبل از انقلاب دست فرح را میبوسیدند، بعد از انقلاب، رنگ عوض کردند و سوپر حزباللهی شدند.»
در سال ۱۳۹۶ شورای نگهبان قانون اساسی صلاحیت آقای احمدینژاد، رئیسجمهور پیشین این کشور را برای نامزدی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری رد کرد. در آن سال آقای احمدینژاد در حالی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرده بود که آقای خامنهای، به او توصیه کرده بود در انتخابات پیش رو حضور پیدا نکند تا فضای سیاسی ایران «دوقطبی» نشود.