در تظاهرات خونینی که همچنان در عراق جریان دارد، بسیاری از شرکت کنندگان به طور علنی شعار می دهند که نیروهای حکومت ایران باید خاک آن کشور را ترک گویند تا عراق بتواند سرنوشت خویش را به دست گیرد و از فقر و سرکوب و درگیریهای نظامی رهایی یابد. با آن که در این شعارها، همچنین خواسته شده که نیروهای ایالات متحده و نیز هرگونه نیروی بیگانه دیگر هم خاک عراق را ترک گویند، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که منظور اصلی شعار دهندگان، رهای کشورشان از یوغ سپاه قدس و نیروهای مزدور رژیم ایران در عراق، و به ویژه حشد الشعبی می باشد.
شمار کشته شدگان در این تظاهرات که بیش از چهل تن گزارش شده، ممکن است نشان آن باشد که افراد حشد الشعبی نیز در لباس شخصی و حتی شاید با اونیفورم نیروهای انتظامی عراق، به سوی تظاهرکنندگان شلیک می کنند.
این اتهام، از جانب مقامات دولتی عراق نیز در پاسخ به این پرسش که چرا شمار تلفات تا این درجه زیاد است، مطرح شد و آن ها گفتند که عوامل مسلح خودسر بوده اند که به سوی تظاهر کنندگان آتش گشوده اند. ولی تشخیص میزان درستی این اتهام دشوار است.
این واقعیت که شهر شیعه نشین کربلا، یکی از مقدس ترین امکان مذهبی آنان، از مراکز اصلی تظاهرات مذهبی بوده، ممکن است نشان آن باشد که حتی در این شهرها نیز شیعیان از حکومت ایران و دخالت های ناشایست آن در امور عراق نفرت دارند.
شعارهایی که امروز و روزهای گذشته علیه حشد الشعبی و نفوذ مسلحانه رژیم ایران شنیده شده، باید موجب نگرانی شدید حکومت تهران شود. با به روی کار آمدن حکومت اسلامی در ایران، روح الله خمینی به تحریک شیعیان عراق پرداخت و کوشید آنان را علیه صدام حسین بشوراند و بدین سان، صدام را تحریک کرد که به ایران حمله کند. در طول چهل سال گذشته، حکومت ایران به تلاش های گسترده برای تسلط دینی یا سیاسی بر عراق ادامه داده که برای ملت ایران میلیاردها دلار هزینه داشته و اکنون ممکن است به فروپاشی حشد الشعبی و خروج نیروهای تحت فرمان رژیم ایران از عراق، بیانجامد.
در ادامه موج دوم اعتراضهای ضددولتی مردم عراق نسبت به وضعیت اقتصادی ، و فساد حاکم در دولت که در بغداد و چند شهر دیگر برپا شده است، ده ها تن کشته و صدها نفر زخمی شده اند. در جریان درگیریهای روزگذشته (آدینه ) در بغداد، و در چند شهر دیگر عراق، از جمله دیوانیه، نجف و ناصریه، عراق دستکم ۴۰ تن از معترضین جان خود را از دست دادند و بیش از صد نفر دیگر زخمی شدند.
در این گزارش امده است که دامنه این اعتراضات هم چنان ادامه دارد .
دولت عراق، برای مقابله با تظاهرکنندگان در برخی از مناطق، از جمله استانهای کربلا و ذیقار، در جنوب عراق، از نیمهشب گذشته (آدینه ) مقررات منع آمد و شد اعلام کرده است.
در این گزارش نوشته شده است که در موج جدید تجمعهای اعتراضی مردم عراق به مانند دور اول اعتراضها، شعارهایی هم علیه نفوذ ایران در عراق سرداده شد. وگروهی از تظاهرکنندگان عکس علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، را آتش زدن و علیه قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، شعار دادند.
شبکه خبری الحدث هم از کشته شدن وسام العلیاوی، مسئول شبه نظامیان عصائب اهل حق، یکی از گروه نزدیک به ایران به دست افراد ناشناس خبر داد.
بنابر گزارشها ۱۱ تن از تظاهرکنندگان در جریان حمله و به آتشکشیدن مقر یکی از گروههای شبهنظامی نزدیک به ایران در جنوب عراق کشته شدهاند.
آیتالله علی سیستانی، از مراجع شیعه عراق، ضمن مشروع دانستن اعتراضهایی که نظم عمومی را بهم نمیزدند از معترضان و نیروهای امنیتی خواست تا تظاهراتها به شکل مسالمتآمیزی برگزار شود.
سرکوب و برخوردهای گسترده با تظاهرکنندگان در حالی است که پیشتر خالد المحنا، سخنگوی وزارت کشور عراق، گفته بود «امنیت تظاهرکنندگان در روز جمعه حفظ خواهد شد.»
در جریان دور نخست تظاهرات ضددولتی در عراق، دستکم ۱۵۷ تن از سوی نیروهای امنیتی کشته شدند.