ادعای برخی رسانه ها درباره اعلام آماده باش ارتش اسرائیل در برابر رژیم ایران از واقعیات به دور است

کوتاه مدتی پس از آن که سخنگوی آژانس اتمی ایران این احتمال را مطرح ساخت که ممکن است انفجار وآتش سوزی در سایت اتمی نطنز از جانب اسرائیل بوده و تاکید کرد که از دیدگاه رژیم، این خط قرمزی است که حکومت ایران در برابر آن ساکت نخواهد نشست، برخی رسانه های جهانی ادعا کردند که اسرائیل نیروهای خود را به حال آماده باش درآورده و احتمال میرود که در ساعات و یا روزهای آینده یک درگیری نظامی در منطقه رخ دهد.

ولی این گزارش جنبه تخیلی دارد و هیچ گونه آماده باشی در نیروهای اسرائیلی دیده نمی شود و وقایع غیرعادی رخ نداده است.

برخی رسانه های خبری نوشته بودند که انفجار در کارگاه تولید سانتریفیوژهای پیشرفته، در نتیجه یک حمله سایبری از جانب اسرائیل بوده است. در همان هنگام مقامات حکومت ایران از افشای جزئیات در این زمینه خودداری می ورزند و می گویند که صلاح نمی دانند واقعیات را گزارش کنند، زیرا مصالح امنیتی آن ها به خطر می افتد.

سخنگویان آژانس اتمی و امور امنیت ملی نظام، ادعاهای دروغینی در مورد چگونگی حادثه و ابعاد آن منتشر ساختند و گزارش های رسانه های بین المللی را نیز باید با تردید تلقی کرد و به بررسی دقیق میزان درست بودن آن ها پرداخت.

ولی جنجال برخی رسانه ها دایر بر این که ارتش اسرائیل به حال آماده باش در آمده، ممکن است یک امر تخیلی باشد و در این واقعیت ریشه دارد که اسرائیل هرگونه تهدید و حتی رجزخوانی را جدی می گیرد و همیشه برای رویارویی با هرگونه احتمالی آمادگی کامل دارد – و بنابراین، لزومی به اعلام آماده باش نیست.

ژنرال نیروهای ذخیره، عاموس یادلین، که در گذشته رئیس رکن اطلاعات ستاد ارتش بود، ارزیابی کرد که اسرائیل باید آماده نشان دادن واکنش از جانب رژیم ایران باشد. ولی مسلم آن است که در حال حاضر نمی توان ارزیابی کرد که اگر رژیم ایران به واکنش دست بزند، چه ماهیتی خواهد داشت.

مقامات رسمی اسرائیل نسبت به انفجار در نطنز و علت آن سخنی نگفته اند و دفتر نخست وزیری نیز از ابراز نظر در این زمینه خودداری ورزیده است.

ولی برخی رسانه های اسرائیلی نوشتند که انفجار نطنز، هشدار دوباره ای به حکومت ایران است که دنیا اجازه رسیدن به بمب هسته ای را به رژیم ایران نمی دهد.

این سیاست قاطعانه، بارها از زبان نخست وزیر اسرائیل و رهبران ایالات متحده شنیده شده است. در گذشته نیز شیوه هایی برای اخلال در برنامه های اتمی ایران به اجرا گذاشته شده است.

در حال حاضر یک جنگ آشکار و پنهان بین ایران و اسرائیل جریان دارد، که در این مرحله به صورت سایبری انجام می شود. ولی نیازی به اعلام آماده باش وجود ندارد و آن چه که از قول او از کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل نقل شد، اعلام آمادگی ارتش نبود، بلکه گفته شده بود که مسئولان نظامی بر سطح هوشیاری خود افزوده اند.

ارتش اسرائیل همیشه برای رویارویی با هر وضعیت پیش بینی نشده ای، در حالت آماده باش بوده است و در شرایط کنونی که رژیم ایران در بدترین وضعیت خود به سر می برد، بعید است که در صدد برآید علیه اسرائیل به اقدام جنگی آشکار دست بزند.

رژیم سخت به بی پولی دچار است، در حدی که اعلام می شود از کمک مالی خود به گروه های ترور در عراق کاسته، و برای حزب الله لبنان به جای پول و اسلحه، غدا و مایحتاج می فرستد.

علاوه بر این، حمله موشکی رژیم ایران به تاسیسات نفتی عربستان، هزینه کلانی برای حکومت به دنبال آورد که یکی از نمادهای آن، احتمال تمدید تحریم های تسلیحاتی می باشد.

هرگونه تعرض مستقیم رژیم ایران به اسرائیل، ممکن است با واکنش کوبنده ای همراه شود که ایالات متحده را نیز علیه اسرائیل به میدان بکشاند و موجب نابودی رژیم ایران گردد.