در واکنش به همه انتقادهای گزنده ای که در جریان ماه های اخیر از زبان باقر قالیباف و همه رقیبان دیگر در کارزار انتخابات ریاست جمهوری علیه او عنوان شده، حسن روحانی ادعا کرد که اگر تدابیر هوشمندانه دولت او نبود، ایران به وضعیت اسفباری مانند آن چه امروز در ونزوئلا جریان دارد مبدل می شد.
حسن روحانی، در اجلاس مجمع عمومی بانک مرکزی با دفاع از عملکرد دولتش ادعا کرد: اگر کار و تلاش دولت نبود ممکن بود ایران شرایطی مانند ونزوئلا پیدا کند ولی ما با کنترل تورم مانع از بروز چنین وضعیتی شدیم.
وی در ادامه افزود: در سالهای گذشته، اقتصاد کشور “به خوبی اداره شده” و آن را مثل تیمی دانست که “سه گل زده و یک گل خورده است”.
روحانی در حالی این سخنان را بیان می کند که در ماههای گذشته بارها شماری از کارشناسان اقتصادی ایران ، با اشاره به فشار تحریمها، تورم بالا، افزایش فقر، بحرانهای اقتصادی متعدد و نارضایتیهای عمومی درباره فروپاشی اقتصادی و بروز مشکلات اجتماعی گسترده و تبدیل شدن اقتصاد ایران به کشوری مانند ونزوئلا هشدار داده بودند.
حسن روحانی در ادامه این نشست ، همچنین خود را “فرمانده جنگ اقتصادی” خوانده و به مردم بار دیگر وعده داده است که در سال ۱۴۰۰ وضعیت بهتری داشته باشند.
وی در ادامه گفت: بهترین مبارزه با پولشویی را در منطقه میکنیم اما از بیانش خجالت میکشیم
روحانی در ادامه مدعی شد: ما تورم را از تورم بالا به تورم تک رقمی رساندیم. در مساله رشد اقتصادی در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم که در تاریخ ما کم نظیر است .
این در حالی که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطهای در دی ماه ۱۳۹۹ به بیش از ۴۶ درصد رسیده است.
وی ، همچنین در انتقاد از تصویب نشدن لایحه افایتیاف توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : «در منطقه، بهترین مبارزه را با فساد میکنیم و بیشترین مبارزه را با پولشویی و تامین مالی تروریسم انجام میدهیم، وقتی به تابلو میرسد که میخواهیم به جهان اعلام کنیم، میگوییم نه خجالت میکشیم.»
وی افزود: «تعجبآور است چهار لایحهای که دولت تهیه و ایرادات شورای نگهبان را هم برطرف کرد، اما جای دیگر گیر افتاد.»
روحانی از سخنان مربوط به تصویب نشدن لایحه افتیتیاف در سال جاری انتقاد کرد و گفت: «عدهای افتخار میکنند که این طرف سال تصویب نکردیم، خب چرا نکردید؟»
از چهار لایحه مرتبط با توصیههای گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، دو لایحه از سوی ایران تصویب شده است. اما هنوز دو لایحه دیگر درباره پیوستن جمهوری اسلامی به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو) و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در انتظار بررسی مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.
روز گذشته (دوشنبه) روزنامه جوان وابسته به سپاه ، در باره سخنان روحانی که هشدار داده بود : “سفره ملت خط قرمز دولت است”نوشته است : آقای روحانی این خط قرمز مدت زیادی است که “دور سفره ملت” کشیده شده است! و آن دلار دولتی-نفتی هم که همه دولتها وعده آوردن آن را بر سر سفره ملت میدهند، به اعتراف خود دولتیها و تأکید منتقدان و نمایندگان مجلس، اغلب سر از جیب دلالان درمیآورد و به عکس خود بدل میشود، یعنی سفره را تنگتر میکند و خطی است بر دور سفره!