صباح زنگنه، از سیاستمداران پیشین حکومت، در گفت و گو با روزنامه آرمان ملی درباره بیانیه مقتدی صدر خطاب به ایران و آمریکا در خاتمه بخشیدن به درگیری های منطقه ای در عراق می گوید: بیانیه مقتدی صدر ظاهرا در پی ادعاهای مقامات آمریکایی منتشر شده که ایران را به دست داشتن در حملات مشکوک به سفارت آمریکا در بغداد متهم میکنند و ایران را تهدید به درگیری نظامی کردهاند.
مقتدی صدر رهبر جریان صدر در عراق با انتشار بیانیه ای مدعی شد که عراق عزیز قربانی درگیریهای آمریکایی- ایرانی شده و بهگونهای آسیب دیده که نمیتوان در مورد آن سکوت کرد. او در ادامه ادعاهای خود بر این باور است که عراق به میدان درگیریهای نظامی، امنیتی، سیاسی و ویروسی تبدیل شده و دلیل آن ضعف دولت و شکاف بین ملت است و از حکومت
این تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفته است: این قبیل بیانیهها که دوسویه عمل میکند و مفادی متناقض دارد، جز اقدامات پرابهام مقتدی صدر است. صدر بهعنوان یک نیروی ضد آمریکایی در عراق معروف بوده است و در ابتدای ورود نیروهای آمریکا به عراق جز پیشتازان مبارزه با اشغالگران بود. این وضعیت ادامه پیدا کرد و در درگیریها شکست خورد و حتی نزدیک بود کشته شود و سپاه قدس در عمل او را در نجف و بصره نجات داد.
او گفت: مقتدی صدر نمیتواند این را منکر شود چرا که سلیمانی جان او را نجات داده است. ایران بهدنبال منتگذاری نیست بلکه به دنبال این است که در کنار نیروهای عراقی بتوانند حضوری فعالی داشته باشند و در کنار یکدیگر بهخوبی بتوانند برای کنترل منطقه در کشور عراق هم پایگاه داشته باشند.
زنگنه در ادامه افزود که در دوره اخیر با حمایت مقتدی صدر و عمار حکیم عملا نخستوزیری بر سر کار آمده است که تمایلات آمریکایی دارد و دستورالعمل های آمریکا را به اجرا میگذارد. واضح است این امر را میتوان در مراودات این شخص با کشورهای همسایه بهخوبی مشاهده کرد.
این تحلیلگر مسائل بینالملل افزود: الکاظمی با رویکارآمدن در عراق چندین دستگاه و وزارتخانه مهم را به نیروهای حامی این شخصیتهای عراقی داده است و این شخصیتها دوست ندارند این جایگاه خود را در عراق از دست بدهند و به همین علت از الکاظمی به این شکل حمایت میکنند و دوست ندارند امتیازهای حاصل از حضور الکاظمی در نخستوزیری را از دست دهند.
او گفته است: به همین علت صحبتهای مقتدی صدر از صداقت خالی است و نیاز دارد تا در آنها بازنگری کند. زمانی که یک نیروی اشغالگر را با ایران که حضور فیزیکی ندارد مقایسه میکند نشان میدهد که یک رفتار غیر منصفانه در دستورکار آنهاست. این موضعگیریها منجر به ایجاد صلح و ثبات در عراق نخواهد شد.
زنگنه در ادامه گفت: ایران باید با تمامی جریانهای عراق ارتباط خود را حفظ کند و در این عرصه با جریانهای چپ و راست نیز رایزنی کند و حتی به آنها کمک مالی بیشتری کند تا واقعیتها را دقیقتر دیده و بشناسند.
این تحلیلگر بین الملل در ادامه گفت: با این شرایط بزودی رژیم ایران جایگاه اش را در منطقه از دست می دهد و این به ضرر حکومت خواهد بود. امروز ایالاتمتحده صدها میلیون دلار در زمینه های علمی ، پژوهشی پزشکی و تکنولوژی و اینترنت و فن آوری هزینه میکند او حتی شبکههای اجتماعی و اینترنتی برای عراقیها ایجاد کرده و به صورت مداوم از آنها حمایت میکند. قطعا کفه افکار عمومی با این اقدامات به سمت آنها خواهد بود و ایران دیگر جایی در عراق ندارد.
یاد آرو می شود که پیشتر نیز معترضان عراقی خواهان خروج نیروهای سپاه قدس و عدم دخالت ایران در این کشور شده بودند.