ارتش اسرائیل اعلام کرد که در دو سال اخیر ۲۰۲ حمله هوایی علیه مواظع سپاه قدس در سوریه انجام گرفته است

در اورشلیم اعلام شد که طی دو سال اخیر، ارتش اسرائیل در تلاش برای جلوگیری از حضور نظامی دانمی سپاه قدس در سوریه، ۲۰۲ حمله هوایی انجام داده است. این آماری است که در آستانه سال نو عبری و نوروز یهودیان، به طور رسمی در بیانیه ارتش اسرائیل  افشا شد و بدین سان اسرائیل مسوولیت اکثریت قریب به یقین حملات در خاک سوریه را به عهده گرفت.

ساعتی پس از انتشار این بیانیه، دولت سوریه اعلام کرد که یک نقطه نظامی دیگر در آن کشور هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته است.

با این همه، کارشناسان نظامی در اسرائیل ارزیابی می کنند که رژیم ایران همچنان مصمم است برای استقرار دائمی در خاک سوریه به تلاش خود ادامه دهد و از هزینه هایی که باید بابت آن بپردازد، بیمی ندارد.

در بیانیه ارتش آمده است که در جریان بیش از دویست حمله هوایی علیه اماکن استقرار نیروهای قدس در سوریه، بیش از هشتصد بمب و موشک به کار رفته است.. آگاهان می گویند که چنین شمار بزرگ بمب و موشک که به روی هدف های دشمن فرو ریخته شده، تقریبا برابر نیمی از مهماتی است که در یک جنگ رو در رو به کار می رود.

کارشناسان اسرائیلی گفتند که شماری از پروازهای جنگی اسرائیل برای بمباران هدف های دور دست بوده و در تمام این مدت اسرائیل تنها یک هواپیمای جنگی از دست داده است که در تاریخ عملیات جنگی جهان ممکن است بی سابقه باشد.

تقریبا همه پروازهای جنگی اسرائیل بر فراز خاک سوریه، در ارتفاع بسیار کم بوده تا دستگاه های رادار دشمن قادر به شناسایی آن ها نباشد. چنین پروازهایی به مهارت بسیار زیاد و امکانات تکنولوژی پیشرفته نیاز دارد.

این نخستین بار است که ارتش اسرائیل در یک بیانیه رسمی، مسوولیت تقریبا همه عملیات علیه سپاه قدس و نیروهای وابسته به آن در خاک سوریه را به عهده می گیرد. ولی رژیم ایران وقوع همه این حملات را به استثنای یک یا دو مورد، انکار کرده و یا از طریق حزب الله لبنان ادعا کرده که هدف های مورد حمله، خالی و یا متروک بوده است

ارزیابی می شود که در جریان این حملات ده ها تن از افراد سپاه قدس و نیروهای وابسته به آن کشته شده اند. ولی رژیم ایران در مجموع هلاکت هشت تن را در جریان یکی از این حملات مورد تائید قرار داد.

فرماندهان  سپاه پاسداران و برخی آخوندهای دولتی بارها گفته بودند که “اگر اسرائیل غلطی بکند، رژیم ایران شهر تل آویو و حیفا را به آسانی نابود خواهد کرد”. ولی تنها در یک مورد، چند موشک از داخل خاک سوریه به سوی مواضع مرزی اسرائیل شلیک شد که هیچ یک به هدف اصابت نکرد و آسیبی به نیروهای اسراییلی وارد نیامد.

استدلال های سپاه پاسداران در مورد این که چرا به عملیات انتقامی بیشتری علیه اسرائیل دست نزده است، قابل توجه بود. یک فرمانده سپاه ادعا کرد که رژیم ایران در سوریه سرباز ندارد، بلکه گروهی از مستشاران نظامی توسط پرزیدنت بشار اسد به آن کشور دعوت شده اند که میهمان دولت سوریه هستند و حفظ جان آن ها وظیفه آن دولت است و لزومی ندارد که حکومت ایران واکنش جداگانه نشان دهد.

برخی تحلیلگران می گویند که احتمال دارد علت آن که ارتش اسرائیل به انتشار چنین بیانیه ای دست میزند و ۲۰۲ حمله هوایی را مورد تائید قرار می دهد آن است که می خواهد به ایالات متحده، روسیه، ایران، سوریه و دیگران نشان دهد که در تصمیم خود برای پایان بخشیدن به حضور نظامی رژیم ایران در سوریه، بسیار جدی است و قاطعانه عمل می کند.

در مصاحبه شب گذشته در تلویزیون “اندیشه” که از لوس آنجلس برنامه پخیش می کند، منشه امیر در پاسخ به پرسش دکتر مهدی آقازمانی مبنی بر این که آیا ایران و اسرائیل در مسیر جنگ، به سوی یکدیگر گام بر می دارند، ارزیابی کرد که تنها هدف اسرائیل، دفاع از امنیت خویش است و هیچ گرایشی به جنگ ندارد. در همان حال، حکومت ایران با انبوهی از مشکلات مالی و سیاسی و بین المللی روبرو می باشد و اگر در چنین شرائطی وارد جنگ شود، ممکن است بزرگترین زیان ها را متحمل گردد.

با این حمله، همیشه رویدادها قابل پیش بینی نیست و ممکن است طرفین در یک جنگ ناخواسته درگیر شوند.

منشه امیر همچنین توضیح داد که رژیم ایران تا کنون از سیاست جنگ نیابتی پیروی کرده و خود وارد میدان نشده است – که نمونه های آن جنگ حزب الله لبنان علیه اسرائیل و جنگ حوثی های یمن علیه عربستان سعودی می باشد.

منابع  اطلاعاتی در اسرائیل می گویند که رکن اطلاعات ستاد ارتش اسرائیل حدود دو سال پیش به برنامه های دراز مدت سپاه پاسداران برای استقرار همیشگی در خاک سوریه دست یافت. این برنامه ها، از جمله شامل برپایی پایگاه های نظامی در خاک سوریه و همچنین احداث فرودگاه جنگی و بنادر نظامی می باشد.

رسانه های اسرائیلی نوشتند که ارتش اسرائیل به دولت توصیه کرده بود که نگذارد اجرای این برنامه رژیم ایران ریشه بگیرد و توصیه کرده بود که هرچه زودتر، اقدامات نظامی برای خنثی کردن آن به اجرا گذاشته شود.