کیومرث حیدری،فرمانده نیروی زمینی ارتش حکومت ایران ادعا کرد که این نیرو یک موشک نقطهزن با برد ۳۰۰ کیلومتر را آزمایش کرده است که به گفته وی دارای قابلیتهای نقطهزنی در هر شرایط جوی، هوشمندی و اتوماسیون است.
این مقام ارشد ارتش حکومت ایران،در توضیحات خود به نتیجه آزمایش این موشک میانبرد و نام دقیق منطقه محل آزمایش اشاره نکرده است.
وی همچنین گفته که نیروی زمینی ارتش حکومت ایران «متناسب با نیاز عملیاتی روز تلاش میکند تا یگانها را از تحرک و کارآمدی لازم برای مقابله با تهدیدات نوین آماده کند».
این در حالیکه ارتش حکومت ایران صرفا به راکتها و موشکهای کوتاهبرد و میانبرد مجهز است، و سپاه پاسداران موشکهای برد بلند تا دو هزار کیلومتر در اختیار دارد که به صورت بالقوه میتواند به پایگاههای آمریکا در منطقه و اسرائیل نیز برسد.
روز گذشته (یکشنبه) نیز امیر حاتمی، وزیر دفاع حکومت اسلامی ، مدعی شد که جمهوری اسلامی «یکی از قدرتهای مطرح موشکی دنیا» است.
همزمان حبیبالله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش نیز ، از برگزاری رزمایش مشترک ایران و روسیه در بخش شمالی اقیانوس هند خبر داد.
وی گفت که این مانور دریایی مشترک با هدف «برقراری امنیت منطقه»، «در آینده نزدیک» برگزار میشود.
این دومین رزمایش دریایی ارتش جمهوری اسلامی با روسیه در دو سال اخیر است. ایران با نیروی دریایی چین نیز در گذشته رزمایش مشترک داشته است.
جمهوری اسلامی در حالیکه کماکان با تحریمهای سنگین آمریکا دستوپنجه نرم میکند، تقویت همکاری نظامی با روسیه و چین را که از سالهای پیش در جریان بوده، همچنان در دستور کار دارد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره ارزیابی کرده است که حکومت ایران از راه اعلام برنامههای همکاری نظامی با چین و روسیه در صدد ایجاد فشار بر دولت جدید آمریکا به ریاستجمهوری جو بایدن در واشنگتن است.
سپاه پاسداران نیز در روزهای گذشته رزمایشی با کاربرد انواع پهپادها، بالگردها و تانکها را در نزدیکی مرز عراق برگزار کرد.
این در حالیکه جو بایدن در هفته های گذشته از بازگرداندن آمریکا به توافق هستهای با حکومت ایران سخن گفته است، اما
حکومت ایران که نگران افزایش تهدیدهای نظامی است سعی کرده که توانمندی نظامی خود را از طریق آزمایش موشکها و راکتهای جدید و پیگیری رزمایشهای مشترک با رقیبان آمریکا به نمایش بگذارد.
آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، دو هفته پیش گفت به نیروهایش فرمان داده که برنامههای جدیدی برای حمله به ایران را آماده کنند. اظهارات او در
مخالفت صریح با احتمال بازگشت آمریکا به برجام (توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران در سال ۲۰۱۵) بیان شد.
همسایگان ایران در خلیج فارس مانند امارات عربی متحده و عربستان نیز در چند سال اخیر از طریق معاملات تسلیحاتی کلان با غرب، قدرت نظامی خود را بهشدت تقویت کردهاند تا در مقابل اقدامات تهدیدآمیز جمهوری اسلامی و احتمال وقوع درگیری نظامی در منطقه قادر به دفاع از خود باشند.