ارتش روسیه در ادامه قدرت نمایی نظامی در منطقه برگزاری یک رزمایش بزرگ هوایی را در آسمان دریای مدیترانه آغاز کرده که ممکن است موجب ایجاد اختلال در برخی پروازهای مسافرتی در حریم هوایی اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه شود.
روسیه اخیرا چند رزمناو خود را به آب های دریای مدیترانه فرستاده و در نزدیکی سواحل سوریه مستقر ساخته است. بخشی از این آمادگی جنگی به برنامه حمله به ادلب در شمال غرب سوریه ارتباط دارد. اِدلِب آخرین بخشی از خاک سوریه است که هنوز در تسلط مخالفان رژیم بشار اسد قرار دارد و بیم آن می رود که وقوع حمله نظامی موجب کشتار گسترده مردم غیرنظامی و قتل هزاران و حتی ده ها هزار انسان بیگناه و بی دفاع شود.
پرزیدنت ترامپ به حکومت های ایران، سوریه و روسیه هشدار داده که مبادا به چنین حمله ای دست بزنند. ولی هنوز معلوم نیست که چنین هشداری تا چه حد کشورهای نامبرده را از اجرای چنین حمله ای باز دارد.
بدنبال رزمایش هوایی روسیه، شرکت های هواپیمایی که به اسرائیل و کشورهای مجاور آن پرواز می کنند، ناچار خواهند بود مسیر پرواز خود را تغییر دهند.
اوج این رزمایش، که از دو روز پیش و با همکاری نیروی دریایی روسیه برگزار می شود، فردا (چهارشنبه) خواهد بود. در این رزمایش هوایی ۳۴ فروند هواپیمای جنگی نیروی هوایی روسیه شرکت دارند که از جمله شامل بمب افکن های سنگین از نوع توپُولِف ۱۶۰ و همچنین جنگنده های سوخوی ۳۰ می باشد. بیست و شش فروند رزمناو، ریردریایی و انواع کشتی های کمکی دیگر نیروی دریایی روسیه نیز در این رزمایش شرکت دارند.
کارشناسان نظامی ارزیابی می کنند که ارتش روسیه می کوشد حضور نظامی آن در سوریه به صورت دائم در آید و از این رو به شیوه ای در برابر کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده می ایستد که گویی صاحب آن سرزمین می باشد و حرف آخر را می زند.
حکومت ایران از آینده حضور خود در سوریه نگران است و دیدار وزیر دفاع ایران از دمشق و سفر وزیر خارجه به سوریه، که با فاصله یک هفته از هم، صورت گرفت، بیانگر این نگرانی می باشد. موضوع اصلی گفتگوهای محمد جواد ظریف با ولید معلم وزیر خارجه سوریه، آینده حضور نظامی سپاه قدس در آن کشور بود.
مقامات رسمی ادعا می کنند که مسائل مورد بحث، به بازسازی سوریه و جبران خسارات جنگی پرداخته است. با آن که حکومت ایران با مشکلات شدید اقتصادی روبروست و نیاز گسترده ای به آبادانی دارد، می کوشد در جریان نوسازی سوریه نقش مهمی به عهده بگیرد، ولی احتمال زیاد می رود که برنده این رقابت، دولت روسیه باشد.