رئیس جمهوری ترکیه، پرزیدنت رجب طیب اردوغان اعلام داشت که اکنون پس از تصمیم ایالات متحده برای خروج از جنگ سوریه، دولت آنکارا قاطعانه مصمم است رهبری امور را در آن کشور به دست گیرد.
این سخنان ممکن است موجب نگرانی حکومت اسلامی ایران گردد که خواهان ابقای دولت بشار اسد می باشد، و این در حالی که ترکیه خواهان براندازی رژیم کنونی است.
ترکیه همچنین مصمم است کردها در شمال سوریه را کاملا سرکوب کند و هرگونه قدرت سیاسی و یا نظامی را از آنان سلب کند.
اردوغان این آرزوی خود را در قالب “مبارزه با داعش”مطرح ساخت و گفت که ترکیه مصمم است فرماندهی نیروهایی را که با داعش در سوریه می جنگند، به عهده بگیرد.
پرزیدنت ترامپ ادعا کرده بود که داعش در سوریه بکلی سرکوب شده و به دنبال این امر است که او تصمیم به خروج گرفته است. ولی آگاهان امور این ارزیابی رئیس جمهوری ایالات متحده را بی اساس می دانند.
ترکیه حتی بخشی از خاک شمالی سوریه را متعلق به خود می داند و ممکن است در پایان جنگ، حاضر به تخلیه آن نقاط نشود.
اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران در شلیک موشک به سوی ناحیه ای که رزم ناوهای آمریکایی در خلیج فارس در آن جا در حال حرکت بودند، یک اقدام جنگی تعبیر شد. ولی مقامات رسمی ایالات متحده، تا لحظه ارسال این گزارش، واکنشی نسبت به آن نشان نداده اند.
ظاهرا شلیک این موشک در چارچوب رزمایش جدید نیروی دریایی سپاه پاسداران است که “رزمایش پیامبر اعظم – ۱۲” نامیده می شود.
دولت پرزیدنت ترامپ سال گذشته به حکومت ایران هشدار داده بود که اگر به عملیات تحریک آمیز علیه حضور رزم ناوهای آمریکایی در خلیج فارس ادامه دهد، با واکنش سختی روبرو خواهد شد.
به دنبال این هشدار بود که تعرض ناوچه های تندرو سپاه پاسداران علیه رزم ناوها آمریکایی، در هشت ماه گذشته متوقف شده بود.
شلیک موشک از جانب سپاه پاسداران در زمانی صورت گرفت که ناو هواپیمابر آمریکایی در حال ورود به آب های خلیج فارس بود.
ایالات متحده پس از چندین ماه، دوباره چنین ناوی را به خلیج فارس فرستاده است. این ناو هواپیما بر ، “جان اِستِنیس” نام دارد و چندین رزمناو آن را همراهی می کنند.
سپاه پاسداران همچنین چندین پهپاد را در فاصله کمی از ناو هواپیمابر به پرواز در آورد , که این رفتار نیز، به نوعی عملیات تحریک آمیز تعبیر شد.