اردوغان و روسای جمهوری چندین کشور دیگر جهان، درگذشت همسر رئیس جمهوری اسرائیل را تسلیت گفتند

تصویر زنده نام نخاما ریولین در کنار شمعهای یادبود

چند صد نفر از شهروندان اسرائیلی روز گذشته (پنجشنبه) به اقامتگاه رئیس جمهوری رفتند تا درگذشت همسر رئیس جمهوری اسرائیل را به وی و خانواده اش تسلیت بگویند. به موازات آن، رهبران شمار زیادی از کشورهای جهان، پیام های تسلیتی برای پرزیدنت ریولین فرستادند. ولی پیامی که موجب شگفتی گردید، از جانب پرزیدنت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه بود که بارها سخنان گزنده ای علیه اسرائیل و به جانبداری از گروه تروریستی حماس بر زبان رانده است.

طبق آیین یهود، خانوادۀ داغدار به مدت یک هفته به سوگ می نشیند و افراد برای اَدای تسلیت به آن جا می روند. در مورد رئیس جمهوری، مقرر شد که روزها و ساعات معینی تعیین گردد که شهروندان عادی نیز بتوانند برای ادای تسلیت، به اقامتگاه رئیس جمهوری بیایند. زنده نام نخاما ریولین، یک بانوی مهربان و تلاشگر اجتماعی بود که زندگی ساده ای داشت و همگان به او مهر می ورزیدند.

یکی از دیدارهای تسلیت، که بازتاب گسترده ای در رسانه های همگانی بود، حضور پسر و دختری بود که پس از فوت مادرشان، ریه او در بدن همسر رئیس جمهوری اسرائیل پیوند زده شد و او را برای مدتی زنده نگاه داشت. مقام رییس جمهوری این نوجوانان را به گرمی در آغوش گرفت و از مهر خانواده آنان سپاسگزاری کرد.

پرزیدنت رجب طیب اردوغان، در پیام تسلیت خود به رئیس جمهوری اسرائیل نوشت که شاهد این واقعیت بود که درگذشت همسرش، تا چه حد موجب اندوه ملت اسرائیل گردید، که این، نشان از محبوبیت آن بانوی بزرگوار دارد. رئیس جمهوری ترکیه نوشت که صمیمی ترین پیام های تسلیت را نثار شخص رئیس جمهوری و ملت اسرائیل می سازد. او نوشت که صمیمانه با پرزیدنت ریولین و ملت اسرائیل ابراز همدردی و همبستگی می کند.

پرزیدنت دونالد ترامپ نیز در پیام تسلیت خود، ضمن ابراز همدردی با مقام ریاست جمهوری، نوشت که صمیمانه ترین درودها را نثار ملت اسرائیل می سازد. همچنین روسای جمهوری پیشین ایالات متحده و از جمله باراک اوبا، رئیس جمهوری آلمان پرزیدنت والتر فرانک اشتاین مایر، رئیس جمهوری فرانسه پرزیدنت امانوئل ماکرون، با فرستادن پیام های تسلیت و یا از طریق تماس تلفنی، به پرزیدنت ریولین و ملت اسرائیل تسلیت گفتند.

زنده نام نخاما ریولین یک روز پیش از پایان هفتاد و چهارمین زادروز خود، به دنبال بیماری چشم از جهان فروبست و با حضور بلندپایگان، در آرامگاه بیرگان اسرائیل به خاک سپرده شد.

راهپیمایی بزرگ “دگرباشان” اسرائیل در اورشلیم، با نظم و ترتیب، و بدون بروز هیچگونه حادثه ناگوار برگزار شد. در این راهپیمایی رنگارنگ، حدود بیست هزار نفر طرفداران آزادی های اجتماعی و فردی شرکت داشتند و برنامه های هنری زیادی برگزار شد.