با استناد به آن چه که در محافل سیاسی اسرائیل می گذرد، این گمان قوت می گیرد که وعده نتانیاهو در مورد اعلام الحاق نقاطی از کرانه باختری به خاک اسرائیل، در تاریخی که او قید کرده بود، یعنی دو روز دیگر عملی نخواهد شد.
نخست وزیر در سخنان شب گذشته خود (دوشنبه) به طور غیرمستقیم به این احتمال اشاره کرد، ولی درباره آن توضیحی نداد.
همزمان، آگاهان سیاسی در اورشلیم می گویند که اختلاف نظر بین نتانیاهو بنی گانتس بالا گرفته و موقعیت دولت ائتلاف کنونی را لرزان ساخته و آن را با خطر فروپاشی روبرو کرده است و ممکن است اسرائیل در آینده ای نه چندان دور، دوباره انتخابات زودهنگام را برای چهارمین بار تجربه کند.
در گزارش ها آمده است که رفتار نتانیاهو نسبت به شریک دولتی و رقیب سیاسی خود، بنی گانتس رهبر حزب آبی و سفید تا حدودی توهین آمیز بوده است.
ارزیابی شده که نتانیاهو در همه رفتارهایش می کوشد گانتس را یک فرد حاشیه ای جلوه دهد و این در حالی است که عنوان رسمی رهبر حزب آبی و سفید، “جایگزین نخست وزیر و وزیر دفاع” است و ظاهرا مقامی در ردیف شخص نخست وزیر می باشد.
در نظرسنجی های روزهای اخیر آمده است که اگر دوباره انتخابات برگزار شود، حزب آبی و سفید از میدان سیاسی حذف خواهد شد، زیرا بنی گانتس هنوز نتوانسته است با دنیای سیاست خو بگیرد.
برخی آشنایان امور می گویند که گرچه گانتس در دوران ریاست ستاد کل ارتش اسرائیل، یک سپهسالار بسیار برجسته بوده، ولی در صحنه سیاسی تازه کار است و نتانیاهو ماهرانه او را به بازی می گیرد.
به گفته تحلیلگران، یکی دیگر از علل اصلی بروز شکاف بین طرفین، مخالفت گانتس با برنامه گسترده نتانیاهو برای الحاق بخش هایی از کرانه باختری می باشد.
گانتس بر این باور است که باید بخش بسیار کمتری از کرانه به اسرائیل ضمیمه شود و معیار تصمیم گیری، باید ملاحظات امنیتی باشد. ولی جناح راست اسرائیل، سراسر کرانه باختری را سرزمین پدری ملت یهود می داند و با برپایی کشور مستقل فلسطینی مخالفت می ورزد.
از قول نتانیاهو نقل شده که او در یک گفتگوی خصوصی با هم حزبی های خود گفته است که ابراز مخالفت گانتس در مورد برنامه الحاق زمین ها، اهمیتی برای او ندارد و مصمم است نقشه خود را به اجرا بگذارد. نتانیاهو، بنا به آن چه که در رسانه های اسرائیلی مطرح گردیده، گفته است که موافقت یا مخالفت گانتس با برنامه الحاق، تاثیری در اجرای تصمیم او ندارد.
بنی گانتس روز گذشته گفته بود که تصمیم گیری به اموری را که به کورونا ارتباطی ندارد، باید به دوران پسا کرونا موکول کرد که منظور او، از جمله، برنامه الحاق بود.
در این میان، برخی رسانه های خبری می نویسند که حکومت خودگردان فلسطینی تغییر عقیده داده و اکنون ابراز آمادگی می کند با اسرائیل وارد گفتگو شود. سران حکومت خودگردان پیشتر اعلام کرده بودند که هرگونه تماسی را با اسرائیل قطع می کنند و به هیچ وجه حاضر به گفتگو درباره برنامه الحاق نیستند.