
جمع بندی رویدادهای شبانه روز گذشته، این ارزیابی را تقویت می کند که بحران در حوزه خلیج فارس گسترده تر می شود و انزوای رژیم ایران عمیق تر می گردد و دیوارۀ بلند بن بستی که رژیم به آن رسیده، بیش از پیش بلند و غیرقابل عبور به نظر می رسد.
امیرنشین های عرب حوزه خلیج فارس هر روز با صدای بلندتری حکومت ایران را به مسؤولیت آسیب رسانی به نفتکش ها، در هر دو مورد این هفته و چند هفته پیش متهم می سازند و خواهان پیگیری آن و مجازات آمران و عاملان حوادث هستند.
بریتانیا اعلام داشته که نیروی نظامی به منطقه می فرستد. با آن که ادعا می کنند که این اقدام برای آموزش دادن سربازان انگلیسی است، ولی آشنایان امور می گویند که قصد واقعی حفاظت از کشتی های بازرگانی و نفتکش های وابسته به بریتانیا می باشد.
ایالات متحده هنوز در حال مطالعه اوضاع و بررسی گام های بعدی خود می باشد و هنوز تصمیمات عملی اعلام نکرده است. ولی این امر نشان عقب نشینی نیست، بلکه دولت پرزیدنت ترامپ می خواهد با سنجیدگی بیشتری برنامه ریزی کند.
پرزیدنت ترامپ که کارشناسی او امور بازرگانی است و معیار اقتصادی برایش مهم است، جنگ را آخرین گزینه می داند و با شتابزدگی وارد آن نخواهد شد. این امر که بوی انتخابات اینده ریاست جمهوری فضای سیاسی ایالات متحده را به تدریج می گیرد، یکی از محاسبات بسیار مهم او به شمار می رود.
از سوی دیگر، کارشناسان نظامی آمریکایی می گویند که نیازی به اعلام جنگ همه جانبه نیست، بلکه کافیست که آمریکا در اقدام تلافی جویانه در برابر عملیات تعرضی حال یا آینده رژیم ایران، چند پایگاه سپاه پاسداران را در داخل ایران به موشک ببندد و یا اگر تعرض شدیدی علیه ناوگان بازرگانی و یا نظامی در خلیج فارس رخ دهد، رزمناوهای ایرانی را غرق کند. در آن هنگام، قطع یا ادامه جنگ، تصمیمی است که باید در تهران گرفته شود.
از دیدگاه تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل، ممکن است چنین واکنش آمریکایی سرآغاز دگرگونی در سیاست خارجی رژیم ایران و کوتاه آمدن در برابر ایالات متحده باشد. ولی عکس آن نیز کاملا مُحتَمِل به نظر می رسد. زیرا عواملی در سپاه پاسداران و دفتر علی خامنه ای وجود دارند که هرگونه کوتاه آمدن در برابر ایالات متحده را پایان عمر رژیم خود تلقی می کنند.
اظهارات حسن روحانی که گفت تنها یک ماه به پایان اولتیماتوم ایران باقی مانده و از ماه آینده اقدامات بیشتری در مسیر خروج از برجام انجام خواهد شد، بغرنج بودن اوضاع و بن بستی را که حکومت ایران در آن قرار دارد، عمیق تر و وخیم تر می کند.
اگر ایران برجام را نقض کند، اتحادیه اروپا هرگونه پشتیبانی از رژیم را کنار خواهد گذاشت و حکومت این پشتوانه مهم را به کلی از دست خواهد داد. از سوی دیگر، روسیه و چین نیز از اقدامات رژیم ایران که موجب افزایش تشنج و افزایش خطر جنگ شود، پشتیبانی نخواهند کرد.
هرگونه درگیری سپاه پاسداران با نیروهای آمریکایی، بر قوت قلب مردم ایران خواهد افزود و ممکن است آنان با این فرض که سپاه مشغول کشاکش با یک دشمن خارجی است و توان سرکوب مردم را مانند سابق ندارد، با شهامت بیشتری به خیابان بیایند و اقدامات اعتراضی گسترش یابد – که ممکن است پیامد احتمالی آن برافتادن رژیم باشد.
از اظهارات برخی مقامات ارشد حکومت، به خوبی احساس می شود که آنان با این خطرها آشنایی دارند و نسبت به آن هشدار داده و می دهند، ولی اوضاع به مرحله علاج ناپذیر نزدیک می شود و پایه های حکومت را لرزان تر از همیشه می کند.
در روزهای اخیر، صدای آنانی که خواهان وارد شدن به گفتگو با ایالات متحده و جستجوی یک راه حل مسالمت آمیز هستند، به تدریج فروکش کرده است. پس از آن که خامنه ای به نخست وزیر ژاپن گفت که رژیم ایران هرگونه گفتگو را با ایالات متحده نفی می کند، کسی نمی تواند قاطعانه برای آغاز گفتگوها به تلاش بپردازد. با این همه، هنوز هم برخی نمایندگان مجلس و یا صاحب نظران حکومتی مطالبی را در مورد لزوم گفتگو با آمریکا به زبان می آورند و وزارت خارجه حکومت نیز، این احتمال را به شیوه ای قاطعانه رد نمی کند و آن را باطل نمی داند.
خوب جتگ بشه پیره زن که تباید از تاکسی خالی خامنه ای بترسد.
در این چهل سال ثابت شده که مردم ایران به تنهایی توانایی تغییر رژیم را ندارند و نیاز به مداخله نظامی خارجی و کمک خارجی دارند. جنگ ممکن است ویرانی هایی در قسمت هایی از ایران بیاورد اما آزادی هم برای مردم ایران خواهد آورد و از شر این رژیم تروریستی اسلامی راحتشان خواهد کرد. مردم آلمان هم به تنهایی قادر نبودند رژیم نازی هیتلر را سرنگون و تغییر دهند، تا آمریکا و بریتانیا نرفتند کمک شون و جنگ نکردند با هیتلر، مردم آلمان ناتوان بودند از تغییر رژیم هیتلر. شرایط امروز ایران هم مشابه شرایط آلمان در زمان رژیم هیتلر است.
از کارشناس آلمانی رشته دانش و سیاست شنیدیم که گفت: اگر سپاه پاسداران با قایق های تندرو و موشکهای سوار شده روی آن (مانند عکس بالا) به ناوهای جنگی آمریکا در آبراه پارس حمله کند , آنوقت آمریکا واکنش بسیار سریع نشان خواهد داد و ضربه بسیار کوینده ایی خواهد زد ۰ پس از آن چه خواهد شد خدا می داند۰ جنگ همیشه با خود بی نظمی را همراه می آورد این شاید باعث صاف یا پاک کردن روح مردم ما شود به این شکل که مدتی خوشحالند که این جنایتکاران دارند ضربه می خورند ولی باعث آسیب به کشور و تلی از خاک شدن آنهم خواهد شد!
فکر کنم ترامپ بزدله ووارد جنگ با آخوندا نمی شه